Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμο τεστ για την Ισπανία η έκδοση 5ετούς ομολόγου εν μέσω της κρίσης με την Καταλονία

Κρίσιμο τεστ για την Ισπανία η έκδοση 5ετούς ομολόγου εν μέσω της κρίσης με την Καταλονία
Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2017
Κρίσιμο τεστ αποτελεί για την Ισπανία η σημερινή έξοδος στις αγορές, εν μέσω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με την Καταλονία.
Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2017, εν όψει της σημερινής έκδοσης ομολόγων, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Ισπανία θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων, ύψους 5,25 δισ. ευρώ.
Η έκδοση περιλαμβάνει ένα νέο 5ετές ομόλογο, ένα ομόλογο λήξης 2024 το οποίο συνδέεται με τον πληθωρισμό και ένα ομόλογο λήξης το 2029.
Η έκδοση θα αποτελέσει μια δοκιμασία για τη διάθεση των επενδυτών απέναντι στο ισπανικό χρέος εν μέσω της κρίσης που ξέσπασε μετά το απαγορευμένο δημοψήφισμα στην πλούσια περιφέρεια της Καταλονίας.
«Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα είναι αδύναμο, δεδομένης της σύγκρουσης για την Καταλονία», σχολιάζει στο Reuters ο στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank, Sebastian Fellechner.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s αργά την Τετάρτη έθεσε την αξιολόγηση της Καταλονίας σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης (credit watch negative) λόγω της κλιμάκωσης της πολιτικής σύγκρουσης.
H μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της S&P για την Καταλονία είναι B+, τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.
Η κρίση στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης,  προκάλεσε ένα ισχυρό selloff στα ισπανικά ομόλογα και στις αγορές, σημειώνει το Reuters.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας έχει αυξηθεί κατά 19 μονάδες βάσης περίπου μέχρι στιγμής στη διάρκεια της εβδομάδας και οδεύεο προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Μάρτιο του 2017.
Σήμερα σημειώνει άνοδο κατά 3 μ.β στο 1,807%.
Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 134 μονάδες βάσης, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Απριλίου.
Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.
Στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης ο δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,85% στις 10.049 μονάδες, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση κάτω από τις 10.000 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης