Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Να πάρουν θέση τα κόμματα για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ κατά του ΕΣΡ

Παππάς: Να πάρουν θέση τα κόμματα για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ κατά του ΕΣΡ
Προβλέψιμη η προσφυγή τους, οι καναλάρχες θέλουν να μην υπάρχει τίμημα ή να είναι ελάχιστο είπε ο κ.Παππάς
Την θέση πως πρέπει τα κόμματα να τοποθετηθούν επί της προσφυγής που κατέθεσαν οι καναλάρχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ΕΣΡ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και το τίμημα απόκτησης τους διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Παππάς υποστήριξε πως η προσφυγή ήταν προβλέψιμη, διότι, όπως είπε, οι καναλάρχες θέλουν να μην υπάρχει τίμημα ή αυτό να είναι ελάχιστο.
«Το θέμα είναι τι κάνουν τα κόμματα.
Πρέπει να τοποθετηθούν, εάν θέλουν να στηρίξουν το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας ότι τα 35 εκατ. ευρώ για δέκα χρόνια δεν είναι μεγάλο ποσό.
Μάλιστα ο κ.Παππάς ανέφερε ως παράδειγμα τηλεοπτικό σταθμό, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος του δημοσίου με επιχείρημα ότι είχε 32 εκατ. απώλειες από ένα μόνο προϊόν και για μια μόνο σεζόν.
Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΪ, το ΣΤΑΡ και η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πάλι για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που είναι 7 αλλά και για την τιμή εκκίνησης για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, η οποία ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας την υπερβολική.
Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντας στο ΣτΕ υποστηρίζουν για την τιμή εκκίνησης των τηλεοπτικών αδειών ότι «μειώνει το ενδιαφέρον προσέλευσης και αδειοδότησης των υποψηφίων, παραβιάζοντας  ταυτόχρονα  με το τρόπο αυτό την αρχή της ελεύθερης έκφρασης, τις συνταγματικές αρχές του πλουραρισμού και της πολυφωνίας» καθώς και ότι «δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς  από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της  τιμής εκκίνησης».
Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης  διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια  χωρίς άλλα κριτήρια, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών του άρθρου 14 και της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2002/21/ΕΚ, ενώ επισημαίνουν πως με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις «περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά».
Από την πλευρά του ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι το ΕΣΡ έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες όσα δεν έγιναν επί σειρά ετών.
Ερωτηθείς για το ψηφιακό ραδιόφωνο είπε ότι η μετάβαση θα γίνει σύντομα και σημείωσε ότι το τοπίο σήμερα στο ραδιόφωνο, είναι πιο άναρχο από ότι στο τηλεοπτικό.
Για την ΕΡΤ, μετά την παραίτηση Τσακνή, ο κ.Παππάς είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος, αναφέροντας ότι «μέλημα μας ήταν να ξανανοίξει η ΕΡΤ και να μην χάσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι».
«Τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος που είναι η ανάπτυξη και το ξεκαθάρισμα με τους παλιούς λογαριασμούς» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης