Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα αποφάσισε να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Ρώσος ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος

Reuters: Η Ελλάδα αποφάσισε να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Ρώσος ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος
Οι δικηγόροι του Βίννικ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση έκδοσης εντός 24 ωρών
Στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Ρώσος ύποπτος για απάτη ύψους 4 δις. δολαρίων στις ΗΠΑ, αναφέρεται το πρακτορείο Reuters.
Ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, την έκδοση στις ΗΠΑ ενός Ρώσου ύποπτου για απάτη με ψηφιακά νομίσματα 4 ύψους 4 δισ. δολαρίων, ενός υπόπτου που επίσης θέλει και η Μόσχα.
Ο Alexander Vinnik, ο εικαζόμενος ιθύνων νους ενός κυκλώματος ξεπλύματος 4 δισ δολαρίων, είναι ένας από τους επτά Ρώσους που συνελήφθησαν ή κατηγορήθηκαν φέτος από τις ΗΠΑ για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.
Από τη σύλληψή του στο παραθαλάσσιο χωριό της βόρειας Ελλάδας στα τέλη Ιουλίου 2017, η Μόσχα ζήτησε επίσης να επιστρέψει στη Ρωσία, όπως είχε κάνει προηγουμένως με άλλους υπηκόους που αναζητούσαν οι ΗΠΑ.
Ο Vinnik, ο οποίος άσκησε έφεση στην απόφαση της Τετάρτης, κατηγορείται για τη λειτουργία της BTC-e - μιας ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής νομισμάτων που χρησιμοποιείται για την συναλλαγή bitcoin -, για πειρατεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, έως και για διακίνηση ναρκωτικών από το 2011.
Ο Vinnik, ο οποίος αντιμετωπίζει 55 χρόνια φυλάκισης, αν εκδοθεί στις ΗΠΑ, αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, λέγοντας ότι ήταν τεχνικός σύμβουλος της BTC-e και όχι ο διαχειριστής της.
Δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία ακρόασης για το αίτημα της Ρωσίας για την έκδοσή του.
Ενώ ο Vinnik αρνείται και αυτές τις χρεώσεις, συμφωνεί να επιστρέψει στη Ρωσία.
Οι δικηγόροι του Βίννικ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση έκδοσης εντός 24 ωρών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης