Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνεργασία ΔΕΗ-Forthnet για προώθηση συνδυαστικών υπηρεσιών

Reuters: Συνεργασία ΔΕΗ-Forthnet για προώθηση συνδυαστικών υπηρεσιών
Η ΔΕΗ αναζητά τρόπους να αυξήσει τα έσοδά της, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και σε άλλους κλάδους, σημειώνει το δημοσίευμα
Στη συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της Forthnet αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Όπως σημειώνει η ΔΕΗ, ο κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, θα συνεργαστεί με την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Forthet, προκειμένου να αναπτύξουν συνέργειες σε τομείς τους οποίους δραστηριοποιούνται και οι δύο όμιλοι.
Οι δύο εταιρείες, συνεχίζει το Reuters, θα εξετάσουν την από κοινού παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αλλά και παροχής ενέργειας, στοχεύοντας αρχικά σε μία περιορισμένη πελατειακή βάση.
Το πρακτορείο επισημαίνει, ακόμη, ότι βάσει του μνημονίου η ΔΕΗ έχει κληθεί να μειώσει το μερίδιό της στην λιανική αγορά ενέργειας από περίπου 87% που είναι σήμερα, χαμηλότερα του 50% έως το 2019 και να προχωρήσει στην πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων που διαθέτει.
Κατά το Reuters η ΔΕΗ βρίσκεται σε αναζήτηση νέων τρόπων ενίσχυσης των δραστηριοτήτων τη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα στοχεύει να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους, με δεδομένο και το γεγονός ότι έχει στον ισολογισμό της πληθώρα «κόκκινων δανείων», αλλά και εν αναμονή της μείωσης του μεριδίου της στην ελληνική αγορά ενέργειας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης