Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στη Βουλή σήμερα (3/10) το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Γαλλία: Στη Βουλή σήμερα (3/10) το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Ο νέος νόμος θα προβλέπει τη μονιμοποίηση ορισμένων από τα επίμαχα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή όταν η χώρα βρέθηκε υπό κατάσταστη έκτακτης ανάγκης
Στο γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τρίτη (3/10) προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προκειμένου να μονιμοποιήσει ορισμένα από τα επίμαχα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή όταν η χώρα βρέθηκε υπό κατάσταστη έκτακτης ανάγκης, λόγω των αυξανόμενων επιθέσεων.
Μάλιστα, η σχετική ψηφοφορία έρχεται μόλις δύο μέρες μετά τη νέα επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε σε βάρος δύο γυναικών στη Μασσαλία, με τις αρχές να ερευνούν την περίπτωση σύνδεσης του περιστατικού με την τρομοκρατία.
Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά επίσης την ανακάλυψη μίας αυτοσχέδιας βόμβας στο διάδρομο κτηρίου σε περιοχή του Παρισιού, έχοντας συλλάβει ήδη πέντε υπόπτους.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Gerard Collomb, το περιστατικό «δείχνει ότι το επίπεδο απειλής κατά της Γαλλίας είναι εξαιρετικά υψηλό», προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε ακόμα σε συνθήκες πολέμου, ακόμα και εάν το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί ορισμένες στρατιωτικές ήττες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης