Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκτιμήσεις αναλυτών: Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αγοράσετε ευρωπαϊκές μετοχές, κυρίως τράπεζες

Εκτιμήσεις αναλυτών: Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αγοράσετε ευρωπαϊκές μετοχές, κυρίως τράπεζες
Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου τα επόμενα λίγα χρόνια παρά μια σειρά πολιτικών πιέσεων που επιβαρύνουν το κλίμα στην περιοχή, αναφέρουν οι αναλυτές στο CNBC.
«Η Ευρώπη παραμένει μία από τις αγορές που προτιμούμε περισσότερο ενώ προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες για τους επενδυτές για μια πολυετή χρονική περίοδο» επισημαίνει ο Jeff Donlon της Manning & Napier.
Τα βελτιωμένα μεγέθη και οι ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών θεωρούνται βασικοί λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να εστιάζουν στην ήπειρο.
Κι αυτό παρά το αβέβαιο αποτέλεσμα από τις γερμανικές εκλογές -όπως η Angela Merkel εμφανίστηκε αποδυναμωμένη- και παρά το Brexit.
«Πιστεύω ότι το Brexit ένωσε περαιτέρω την ΕΕ παρά τη διαχώρισε» είπε ο Donlon και πρόσθεσε «πιστεύουμε ότι το αφήγημα μετά τις γερμανικές εκλογές και αυτό που σημαίνει για την περαιτέρω ενότητα της ΕΕ και την ολοκλήρωση έχει γίνει λίγο bearish».
Ο Stoxx 600 έχει ήδη ενισχυθεί κατά 7% μετά τις αρχές του έτους.
Ωστόσο, οι διαχειριστές κεφαλαίων στην Acadian Asset Management πιστεύουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου.
«Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέχουν πολύ πιο γενναιόδωρα μερίσματα από τις αμερικανικές εταιρείες» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.

Οι ελκυστικότεροι κλάδοι

Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο ένας από τους πιο ελκυστικούς, σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά τα θέματα με τα κόκκινα δάνεια που παρουσιάζουν κάποιες χώρες.
Αυτό συμβαίνει διότι τα έσοδα και τα κέρδη προέρχονται από την Ευρώπη, όπου η εγχώρια ζήτηση βελτιώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης