Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΛΑΕ): Οι νέες μειώσεις συντάξεων οδηγούν τους συνταξιούχους σε οικονομική ευθανασία

Στρατούλης (ΛΑΕ): Οι νέες μειώσεις συντάξεων οδηγούν τους συνταξιούχους σε οικονομική ευθανασία
Κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. στη μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων
Οι νέες μειώσεις συντάξεων οδηγούν τους συνταξιούχους σε οικονομική ευθανασία, τόνισε οΔημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑΕ, που παραβρέθηκε με κλιμάκιο μελών της Π.Γ και του Π.Σ της ΛΑ.Ε. στη σημερινή, παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Δημαρχείου και εν συνεχεία στην πορεία τους στο υπουργείο Εργασίας.
Όπως τόνισε:
«Η ΛΑ.Ε.χαιρετίζει την σημερινή μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων και στηρίζει ολόψυχα τους αγώνες τους ενάντια στις παλιές και νέες μνημονιακές, σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεών τους.
Οι παλαιομνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα τρία μνημόνια, που ψήφισαν, εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν και τις 26 συνολικά μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, που πραγματοποίησαν στα χρόνια των μνημονίων, οδήγησαν τις συντάξεις στα τάρταρα και συνεχίζουν να οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και στην απόλυτη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Οι νέες μειώσεις των καταβαλλόμενων κύριων και επικουρικών συντάξεων, που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα ισχύσουν από 1/1/2019, όπως και η οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα τους οδηγήσουν σε ένα νέο κοινωνικό Καιάδα και σε οικονομική και κοινωνική ευθανασία.
Οι συνταξιούχοι με την συνέχιση και κλιμάκωση των ενωτικών, μαζικών και αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους και με το συντονισμό τους με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες επιστήμονες και αγρότες, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο ξεσηκωμού μπορούν να αποτρέψουν τις νέες μειώσεις συντάξεων, να ανατρέψουν και θα ανατρέψουν τις συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές και όσους τις εφαρμόζουν ή τις στηρίζουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης