Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Το ράλι στο πετρέλαιο θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους

Citigroup: Το ράλι στο πετρέλαιο θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους
Ο επικεφαλής ερευνών στα εμπορεύματα, Ed Morse, τόνισε ότι το ράλι του μαύρου χρυσού «είναι πραγματικό»
Τη θέση ότι το ράλι των τελευταίων εβδομάδων στο πετρέλαιο «είναι πραγματικό» και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εξέφρασε ο επικεφαλής ερευνών της Citigroup, Ed Morse, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC.
Ειδικότερα, ο αμερικανός οικονομολόγος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο sell-off, με τον αργό να δοκιμάζεται ξανά στη ζώνη των 50 δολ. ανά βαρέλι, «η δυναμική στις φυσικές αγορές, μαζί με την ορμή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καταδεικνύουν υψηλότερες τιμές μέχρι το τέλος του έτους».
Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι ενεργειακές αγορές θα ηγηθούν για το υπόλοιπο έτος, αφού τα μέταλλα και τα υπόλοιπα εμπορεύματα διαδραμάτισαν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο τους πρώτους δύο μήνες του τρίτου τριμήνου.
«Βλέπουμε τα αποθέματα να υποχωρούν», σχολίασε ο οικονομολόγος της Citigroup, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η αγορά αναγνωρίζει ότι η μείωση σε αυτά τα αποθέματα είναι πραγματική και ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους».
Σε ότι αφορά το 2018, ο Morse επεσήμανε ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι διαφορετικές, «αλλά ο τρέχον χρόνος φαίνεται αρκετά θετικός από τώρα μέχρι το τέλος Δεκέμβη».
Σημειώνεται ότι σήμερα (3/10), το πετρέλαιο επιχειρεί να ανακάμψει από τις απώλειες που κατέγραψε κατά την έναρξη της εβδομάδας, με το Brent να βρίσκεται στα 56,19 δολ. ανά βαρέλι, και το αργό να παραμένει εντός της ζώνης των 50 δολαρίων, και συγκεκριμένα στα 50,61 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης