Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola HBC

tags :
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola HBC
Χρέη CEO της εταιρείας θα αναλάβει ο κ. Μιχάλης Ήμελλος
Τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου της, Δημήτρη Λόη, στις 2 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Coca Cola HBC.
«Λυπούμαστε βαθύτατα για την είδηση του θανάτου του Δημήτρη.
Ήταν μεγάλο προνόμιο να τον γνωρίζουμε προσωπικά και να εργαζόμαστε μαζί του για τόσα χρόνια», δήλωσε ο κ. Αναστάσης Δαυίδ, Πρόεδρος του ΔΣ της Cοca Cola HBC. «Θα θυμόμαστε πάντα τον Δημήτρη για την αφοσίωση του στους ανθρώπους μας και για τις αξίες που πρέσβευε».
Χρέη CEO της εταιρείας θα αναλάβει ο κ. Μιχάλης Ήμελλος.
Ο κ. Δημήτρης Λόης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola Τρία Έψιλον τον Μάρτιο του 2007, οπότε και ορίσθηκε Περιφερειακός Διευθυντής έχοντας την ευθύνη για σημαντικές αγορές της Εταιρείας περιλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μολδαβίας, της Νιγηρίας και της Ρουμανίας.
Τον Ιούλιο του 2009 διορίστηκε Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής με ευθύνη για όλες τις χώρες του Ομίλου και με τους Περιφερειακούς Διευθυντές του Ομίλου να αναφέρονται απευθείας σ΄ αυτόν.
Από τη θέση αυτή ο κ. Λόης ηγήθηκε της υλοποίησης σημαντικών στρατηγικών πρωτοβουλιών με σημαντικότερη επιτυχία την αύξηση μεριδίου στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου, τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, τη σημαντική μείωση του κόστους και την εφαρμογή συστημάτων SAP WAVE 2 σε επιπλέον χώρες. Τον Ιούλιο του 2011 ο κ. Λόης διορίστηκε στη θέση του CEO της Coca Cola ΗΒC.
Πριν από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο κ. Λόης κατείχε επί μία 10ετία διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις στην Frigoglass A.B.E.E., αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου το 2003 και συνεισφέροντας στο να καταστεί η Frigoglass  η κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρεία παροχής λύσεων στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης, κυρίως στον τομέα των ποτών και αναψυκτικών, επεκτείνοντας την γεωγραφική της παρουσία σε 16 χώρες, ενισχύοντας την πελατειακή της βάση και εδραιώνοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Ο κ. Λόης είναι Χημικός Μηχανικός με πτυχία από το Illinois Institute of Technology και το Northeastern University.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης