Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Στο 2,4% τοποθετεί την ανάπτυξη για 2018 το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας

AFP: Στο 2,4% τοποθετεί την ανάπτυξη για 2018 το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας
Το πλεόνασμα θα αγγίξει το 3,57% του ΑΕΠ
Στις εκτιμήσεις οι οποίες «περιέχονται» στο προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο κατέθεσε το οικονομικό επιτελεί στη Βουλή, αναφέρεται δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγει τις εκτιμήσεις της Αθήνας, η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει με ανάπτυξη 2,4% το 2018 και η χώρα θα κατορθώσει να επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο αναμένεται ότι θα φθάσει στο 3,57% του ΑΕΠ.
Παράλληλα σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αναμένει φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης να αγγίξει το 1,8%, ενώ το χρέος θα διαμορφωθεί στα 327,9 δισ. ευρώ το 2018 από 318,7 δισ. που είναι η εκτίμηση για φέτος.
Επιπρόσθετα στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο την είσπραξη 1,1 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου το 2018.
Στόχος της χώρας είναι ακόμη, όπως σημειώνει το AFP, να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι ρευστότητας», όπως έχει ζητήσει το Eurogroup, προκειμένου να μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί μετά το πέρας του τρίτου προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης