Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θέλει να απλοποιήσει τους κανονισμούς για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες λόγω Brexit

Η Γαλλία θέλει να απλοποιήσει τους κανονισμούς για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες λόγω Brexit
Η Γαλλία ξεκίνησε μία δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο απλοποίησης των κανονισμών για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2017, ενισχύοντας την εκστρατεία της για να δελεάσει τους τραπεζίτες του Λονδίνου, να μεταφέρουν υπηρεσίες των τραπεζών τους στο Παρίσι μετά το Brexit.
Το Παρίσι συνδέεται με άλλα οικονομικά κέντρα της ΕΕ, όπως η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο, που έχουν ήδη εξασφαλίσει θέσεις εργασίας από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στο Λονδίνο.
"Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, ανακοίνωσε την έναρξη των δημόσιων διαβουλεύσεων, με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων όπου η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μεταφέρεται (στο γαλλικό δίκαιο) με αυστηρούς όρους", ανέφερε η δήλωση.
Το υπουργείο θα συνεργαστεί επίσης με εκπροσώπους ομάδων ειδικών συμφερόντων για να προσφέρει λεπτομερείς προτάσεις για την Ένωση Κεφαλαιαγοράς της ΕΕ (CMU).
Η αναμενόμενη αναχώρηση από την ΕΕ της Βρετανίας, της μεγαλύτερης χρηματοπιστωτικής αγοράς του μπλοκ το 2019, αναγκάζει την Επιτροπή να επανεξετάσει το έργο της CMU ως εναλλακτική λύση από το Λονδίνο.
Η δήλωση του υπουργείου εκδόθηκε, αφού ο Le Maire συναντήθηκε με τους τραπεζικούς διευθυντές καθώς και με τους επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, της ρυθμιστικής αρχής της αγοράς, της LCH Clearnet και της Euronext, οι οποίοι μαζί συνιστούν την επιτροπή χρηματοπιστωτικής αγοράς του Παρισιού.
Σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου, η γαλλική κυβέρνηση διακρίνει τις ανάγκες τους και αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την πολιτική για την ενίσχυση της ελκυστικότητας του Παρισιού.
Η Citigroup, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπέβαλε αίτηση για άδεια εκμετάλλευσης πωλήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων στη Γαλλία, ενώ η Bank of America θέλει να μισθώσει περισσότερους χώρους γραφείων στο Παρίσι.
Μετά το δημοψήφισμα του Brexit, η Γαλλία καθιέρωσε ένα ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς για πολίτες, ενώ ο νέος πρόεδρος Emmanuel Macron ξεκίνησε μια αναμόρφωση της αγοράς εργασίας.
Μέχρι στιγμής, όμως, ελάχιστα σημάδια δείχνουν ότι μία ευρωπαϊκή πόλη θα αναδειχθεί ως νέος κυρίαρχος παράγοντας, καθώς οι περισσότερες τράπεζες έχουν μέχρι στιγμής αποφασίσει να διασκορπίσουν τις δραστηριότητες τους, σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι τραπεζίτες αναφέρουν τα υψηλά τέλη μισθοδοσίας της Γαλλίας και τις συχνές αλλαγές στη φορολογική πολιτική, ως αποτρεπτικό παράγοντα στην επιλογή του Παρισιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης