Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Schaeuble τάχθηκε υπέρ των συμφερόντων τους την κρίσιμη στιγμή

Juncker: Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Schaeuble τάχθηκε υπέρ των συμφερόντων τους την κρίσιμη στιγμή
Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για τον Schaeuble συχνά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
Με ειδικές αναφορές στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, σχολιάζει τα περί αποχώρησης του Wolfgang Schaeuble, από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Ειδικότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild Zeitung (και Bild online) και ερωτηθείς για το εάν οι υπερχρεωμένες χώρες «χαίρονται», όπως λένε, πολύ πρόωρα για το τέλος της θητείας Schaeuble ως υπουργού Οικονομικών, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέει πως οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Schaeuble τάχθηκε επίσης υπέρ των συμφερόντων τους την κρίσιμη στιγμή και πως η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για τον Schaeuble και τη Γερμανία δεν έχει συχνά σχέση με την πραγματικότητα.
Υποστήριξε ότι αποτελεί και γερμανικό παραμύθι το ότι μόνον ο Schaeuble έχει υποστηρίξει τη δημοσιονομική πειθαρχία, προσθέτει ότι ο γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών διαδραματίζει στην Ευρώπη έναν ρόλο που προωθεί τη συναίνεση και καταλήγει ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Schaeuble θα γίνει ένας εξαιρετικός πρόεδρος της Βουλής.
Σε επόμενη ερώτηση αν μια ενδεχόμενη αδιάλλακτη στάση του κόμματος FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες) έναντι των υπερχρεωμένων κρατών μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την ΕΕ, ο κ. Jucker απαντά ότι η CDU (η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Angela Merkel) είναι ένα έμπειρο ευρωπαϊκό κόμμα, ότι δεν μπορεί να διακρίνει πρόθεση απομάκρυνσης των Πρασίνων από την Ευρώπη (το αντίθετο ισχύει, λέει) και εκφράζει την ευχή το FDP να θυμηθεί ότι είναι το κόμμα του Hans-Dietrich Genscher.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης