Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη πλέον να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες

Erdogan: Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη πλέον να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες
Δεν θα είμαστε όμως εμείς η πλευρά που θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες ένταξης  
«Η Τουρκία δεν χρειάζεται πλέον να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα εγκαταλείψουμε τις ενταξιακές προσπάθειες» δήλωσε στο Τουρκικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος Erdogan.
Σύμφωνα με το Reuters, ο τούρκος πρόεδρος πετά πλέον το μπαλάκι της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ λέγοντας ότι «δεν θα είμαστε εμείς η πλευρά που θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες.
Για να πούμε όμως την αλήθεια δεν χρειαζόσαστε πλέον να ενταχθούμε στην ΕΕ».
Η Τουρκία βρίσκεται τα τελευταία 12 χρόνια σε πορεία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για την ένταξή της στην ΕΕ, οι οποίες ωστόσο πάγωσαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2015 και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που ακολούθησε στη συνέχεια η Άγκυρα φυλακίζοντας χιλιάδες τούρκους και ξένους πολίτες.
«Εάν η ΕΕ επιθυμεί να πάει μπροστά υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να το κάνει. Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ώστε να υπάρξει οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.
Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ότι είναι πλέον το ανυπέρβλητο εμπόδιό της Τουρκίας στο δρόμο προς την ΕΕ καθώς σε προεκλογική της ομιλία είχε ξεκαθαρίσει ότι «Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί ποτέ στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης