Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι σχεδιαζόμενες φορολογικές περικοπές δεν θα ωφελήσουν τους πλουσιότερους

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι σχεδιαζόμενες φορολογικές περικοπές δεν θα ωφελήσουν τους πλουσιότερους
«Οι αλλαγές στο ανώτατο όριο φορολόγησης αντισταθμίζονται από την κατάργηση σχεδόν κάθε τύπου έκπτωσης», τόνισε ο Mnuchin
Απέρριψε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin τις αιτιάσεις, πως η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Donald Trump με τις σχεδιαζόμενες περικοπές θα ευνοήσει τους πλούσιους Αμερικανούς σε βάρος των μεσαίων εισοδημάτων.
«Σε καμία περίπτωση οι φορολογικές περικοπές δεν θα ωφελήσουν τους πλούσιους.
Οι αλλαγές στο ανώτατο όριο φορολόγησης αντισταθμίζονται από την κατάργηση σχεδόν κάθε τύπου έκπτωσης», τόνισε ο Mnuchin σήμερα (1/10) σε συνέντευξή του στο ABC.
Σύμφωνα με έκθεση μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Ουάσιγκτον, το 1% των Αμερικανών φορολογουμένων με εισοδήματα άνω των 730. 000 δολαρίων, θα προσποριστούν το 50% του συνολικού φορολογικού οφέλους της μεταρρύθμισης Trump. 
Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων η κυβέρνηση Trump προτείνει μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 35% στο 20% και στο 25% για τη φορολόγηση των μετόχων των εταιρειών που εξαιρούνται από επιβαρύνσεις .
Προτείνεται επίσης η μείωση του φόρου των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων από το 39,6% στο 35%. Αυξάνεται, παράλληλα, ο κατώτερος συντελεστής από το 10% στο 12%.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης