Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες του αυταρχισμού στην άσκηση της εξουσίας και της υπόγειας πολιτικής συναλλαγής

Λαζαρίδης (ΝΔ): Η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες του αυταρχισμού στην άσκηση της εξουσίας και της υπόγειας πολιτικής συναλλαγής
"Ο κ. Καμμένος πούλησε τις σημαίες του κι αγόρασε κοινοβουλευτική προστασία", αναφέρει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης
«Η Ελλάδα υφίσταται καθημερινά τις συνέπειες του αυταρχισμού στην άσκηση της εξουσίας και της υπόγειας πολιτικής συναλλαγής» υπογραμμίζει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως αναφέρει, «τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα ψευδεπίγραφο δίπολο διαφοροποίησης σε κρίσιμα θέματα.
Από τη μια οι προοδευτικοί, από την άλλη οι υπερπατριώτες. Με τον τρόπο αυτό επιδίωκαν να ικανοποιήσουν τις πολιτικές αναμονές και κοινωνικές προσδοκίες διαφορετικών κοινών.
Με λίγα λόγια ήθελαν να έχουν και την «ψηφοθηρική πίττα σωστή και τον κομματικό σκύλο χορτάτο».
Με καθαρά καιροσκοπική αντίληψη, αν όχι τυχοδιωκτική, δημιούργησαν μια διαρκή κατάσταση διπλών πλειοψηφιών.
Ταυτόχρονα φόρτωσαν στην αντιπολίτευση το πραγματικό, πολιτικό βάρος των παιχνιδιών τους.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο.
Και ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το είπε ξεκάθαρα: Από εδώ και εμπρός, ό,τι φέρνουν για ψήφιση στη Βουλή, θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Αν δεν την έχει, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπαίνει στην ουσία της συζήτησης.
Αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος σφιχταγκαλιάζονται στην πετρελαιοκηλίδα, τη ρουλέτα και τις παρακρατικές παρεμβάσεις, ας το κάνουν και στη Βουλή.
Σε μια ευνομούμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ενδεχομένως να μπορούσαμε να μιλήσουμε για ζητήματα ευρύτερης ευθύνης».
«Είναι αδιανόητο επομένως να προσφέρεις σωσίβιο στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος.
 Ο κ. Καμμένος πούλησε τις σημαίες του κι αγόρασε κοινοβουλευτική προστασία. Και ο κ. Τσίπρας κατέδειξε πόσο ψεύτικα μιλά για διαφάνεια και πώς εννοεί την πολιτική λογοδοσία», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.
Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων και των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζει ότι «μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι ορθολογική επαναπροσαρμογή του δημοσιονομικού χώρου είναι τελικά προς όφελος, όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ίδιων». «Προτείνουμε για το σκοπό αυτό -όπως είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- μια "ρήτρα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης" και δεσμευόμαστε για μια τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική στη βάση ενός προγράμματος ελληνικής ιδιοκτησίας», συμπληρώνει.
Ο κ.Λαζαρίδης χαρακτηρίζει πολιτική λαθροχειρία τη σύνδεση της αξιολόγησης στο Δημόσιο με απολύσεις, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εξηγήσει ότι "η αξιολόγηση θα έχει ως στόχο την επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων που διακρίνονται για την προσπάθειά τους και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη". «Οτιδήποτε άλλο συνιστά θρασύτατο γκαιμπελισμό και αναίσχυντη απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ, να εξαπατήσει και να φοβίσει τους δημόσιους υπαλλήλους», προσθέτει.
Ακόμη, σημειώνει ότι  δρομολογείται ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ «πραγματικά ανοικτό στην κοινωνία, σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα» τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης