Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ταϊβάν, το νέο «αγκάθι» στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας - Το αυστηρό μήνυμα του Πεκίνου

Η Ταϊβάν, το νέο «αγκάθι» στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας  - Το αυστηρό μήνυμα του Πεκίνου
Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ως μία «ιδιότυπη» επαρχία της, ενώ δεν έχει ποτέ αποκηρύξει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος
Μήνυμα στις ΗΠΑ να λάβουν σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους για την Ταϊβάν απευθύνει η Κίνα.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστούν τις ανησυχίες της Κίνας για την Ταϊβάν προκειμένου ν’ αποφύγουν την πρόκληση αναταράξεων στις σινό-αμερικανικές σχέσεις δήλωσε ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών, Wang Yi, στον Αμερικανό ομόλογό του Rex Tillerson, ο οποίος επισκέπτεται το Πεκίνο.
Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ως μία «ιδιότυπη» επαρχία της, ενώ δεν έχει ποτέ αποκηρύξει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος, προκειμένου να την θέσει υπό τον έλεγχο της.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, δεν έχουν επίσημες σχέσεις με την Ταϊβάν, ενώ έχουν δεσμευτεί νομικά προκειμένου να της παρέχουν στρατιωτική βοήθεια για την άμυνα της, ενώ η Ουάσινγκτον αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή όπλων για την Ταϊπέι.
Νωρίτερα ο Tillerson και αναφερόμενος στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας έκανε γνωστό, πως οι ΗΠΑ διαθέτουν κανάλια άμεσης επικοινωνίας με την Πιονγιάνγκ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία «οι επικοινωνίες έχουν αποκοπεί», αλλά και ότι εξετάζεται αν η Βόρεια Κορέα ενδιαφέρεται για διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης