Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης: Δεν είμαι στην πολιτική για δεξιές λύσεις, αλλά για πολιτικές με σαφή προοδευτική κατεύθυνση

Καμίνης: Δεν είμαι στην πολιτική για δεξιές λύσεις, αλλά για πολιτικές με σαφή προοδευτική κατεύθυνση
"O σημερινός διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι χωρίς αύριο", τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γ. Καμίνης
«Εγώ δεν είμαι στην πολιτική για δεξιές λύσεις, αλλά για πολιτικές με σαφή προοδευτική κατεύθυνση», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γ. Καμίνης.
Ο ίδιος αναφέρει ότι «για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη είναι μία μοναδική και ίσως η τελευταία ευκαιρία, να ενωθεί και να αλλάξει το πολιτικό τοπίο» και εκτιμά ότι «ο σημερινός διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι χωρίς αύριο, δεν αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον αλλά στο παρελθόν.
Είναι μια στρεβλή συνέχεια της στείρας αντίθεσης μνημόνιο – αντιμνημόνιο, από την οποία πρέπει να ξεφύγουμε οπωσδήποτε, γιατί μας κρατάει στάσιμους».
Κληθείς να απαντήσει στο αν ο νέος φορέας θα πρέπει να κοιτάξει αριστερά ή δεξιά αναφέρει ότι θα «πρέπει να κοιτάζει ίσια μπροστά, δημοκρατικά, προοδευτικά, σύγχρονα και μαζικά», αλλά και ότι «η διαχείριση ανισοτήτων και δυνατοτήτων είναι το ζητούμενο κι εδώ σίγουρα υπάρχει αριστερή και δεξιά πρόταση».
Ο κ. Καμίνης, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «ανιστόρητη κυβερνητική συμμαχία, που επιχειρεί να συγκαλύψει τις πολιτικές της αντιφάσεις και το μείζον πρόβλημα της συνύπαρξης του λαϊκισμού με την πιο συντηρητική οπισθοδρόμηση», σημειώνει ότι «τόσο η ΝΔ όσο και οι Σύριζα/ΑΝΕΛ ανήκουν, καθένας με τον τρόπο του, στον κόσμο του χθες» και υπογραμμίζει πως «όσοι αντιλαμβάνονται τον νέο πολιτικό φορέα ως συμπλήρωμα για να κάνουν κυβέρνηση, θα διαψευσθούν».
Αναφέρει επίσης ότι «η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας» και εκτιμά ότι «η απόρριψη της εξ αποστάσεως ψήφου θα πεισμώσει τους πολίτες ώστε να αγωνισθούν και να νικήσουν, απέναντι στα κλειστά συστήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης