Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, σε ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρή τριμηνιαία άνοδος για τους δείκτες

Κέρδη στη Wall Street, σε ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρή τριμηνιαία άνοδος για τους δείκτες
Κέρδη για τους 3 δείκτες σε εβδομαδιαία, μηνιαία και τριμηνιαία βάση
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (29/9/2017) η Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να ανέρχονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, λαμβάνοντας ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ και οι τρεις δείκτες σημείωσαν ισχυρή τριμηνιαία άνοδο.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,11%, στις 22.405,09 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,37% και έκλεισε στις 2.519,36 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,66% υψηλότερα, στις 6.495,96 μονάδες.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,7%, με τους δύο δείκτες να σημειώνουν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Ο Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 1.1%.
Για τον Σεπτέμβριο, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 2,1%, ο S&P ενισχύθηκε κατά 1,9%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,1%.
Ισχυρά ήταν τα κέρδη των τριών δεικτών για το σύνολο του γ’ τριμήνου του 2017.
Οι Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη 4,8% και 4% αντίστοιχα, με τους δύο δείκτες να ενισχύονται για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 5,8% σε τριμηνιαία βάση, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.







Σε επίπεδα-ρεκόρ τερμάτισε εκ νέου ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000, που ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,2%.
Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της εβδομάδας, με τον Russell να ενισχύεται κατά 2,8% σε εβδομαδιαία βάση.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές των Facebook και Alphabet (μητρικής της Google) να ενισχύονται κατά 1,2% και 0,9% αντίστοιχα.
Στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξαν σημαντικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να ωθήσουν σημαντικά υψηλότερα τις αμερικανικές μετοχές.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ, που σημείωσαν αύξηση 0,2% τον Αύγουστο του 2017, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τον Ιούλιο η αντίστοιχη αύξηση ήταν 0,3%.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατέγραψε τον Αύγουστο τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης από τον Νοέμβριο του 2015, υποχωρώντας στο 1,3%, από 1,4% τον Ιούλιο, ενώ απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα, που έδειξαν υποχώρησή του τον Σεπτέμβριο, στις 95,1 μονάδες, από 96,8 τον Αύγουστο.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένει η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
O πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να αναμένει μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017 και τρεις ακόμη το 2018.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, αλλά και την κατάργηση του Obamacare.
Οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το πολυαναμενόμενο φορολογικό σχέδιο, το οποίο προτείνει έναν συντελεστή φόρου εισοδήματος για τις εταιρείες στο 20%, από 35% που είναι τώρα, και έναν μειωμένο συντελεστή φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα στο 35%.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare, παρά το γεγονός ότι έχουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,2%, στα 51,67 δολ. ανά βαρέλι, εν μέσω των ανησυχιών σχετικά με την προμήθεια αργού από το Κουρδιστάν.
Το πετρέλαιο ενισχύθηκε περίπου κατά 7,7% σε μηνιαία βάση, ενώ σημείωσε «άλμα» 10,5% στο σύνολο του γ’ τριμήνου του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης