Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: H EE θα προτείνει νέους φορολογικούς κανόνες για τον διαδικτυακό τομέα το 2018

Juncker: H EE θα προτείνει νέους φορολογικούς κανόνες για τον διαδικτυακό τομέα το 2018
Στον ψηφιακό τομέα, οι φόροι πρέπει να καταβάλλονται όπου αυτοί οφείλονται, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νέους κανόνες το 2018 για να διασφαλίσει ότι ο διαδικτυακός τομέας πληρώνει ένα δίκαιο μερίδιο φόρων, δήλωσε σήμερα (29/9/2017) ο πρόεδρός της, Jean-Claude Juncker.
Επικριτές αναφέρουν ότι επιχειρήσεις του διαδικτύου, όπως η Google ή το Facebook, πληρώνουν πολύ λίγους φόρους στην ΕΕ, μέσω της μεταφοράς κερδών σε χώρες με χαμηλή φορολογία, όπως το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.
Η ΕΕ έχει απειλήσει ότι θα προχωρήσει στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων από μόνη της, χωρίς να περιμένει μια συμφωνία από τις πλούσιες χώρες.
«Είμαστε της άποψης ότι στον ψηφιακό τομέα, οι φόροι πρέπει να καταβάλλονται όπου αυτοί οφείλονται, είτε online είτε offline», ανέφερε ο Juncker σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στην Εσθονία.
«Η Κομισιόν θα προτείνει τον επόμενο χρόνο νέους κανόνες για μια δίκαιη και αποτελεσματική φορολογία που θα παρέχει νομική ασφάλεια και ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους», πρόσθεσε.
Δεν συμφωνούν όλες οι χώρες της ΕΕ για το πώς πρέπει να φορολογείται ο ψηφιακός τομέας, αλλά ο Juncker εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης