Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση καταλυτών η Wall Street, οριακές μεταβολές στο κλείσιμο του γ’ τριμήνου 2017

Σε αναζήτηση καταλυτών η Wall Street, οριακές μεταβολές στο κλείσιμο του γ’ τριμήνου 2017
Σε τροχιά για να καταγράψουν ισχυρά τριμηνιαία κέρδη οι τρεις δείκτες
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (29/9/2017) η Wall Street, με την αγορά να αναζητά τους καταλύτες εκείνους που θα μπορούσαν να ωθήσουν υψηλότερα τις αμερικανικές μετοχές, λίγο πριν το κλείσιμο του γ’ τριμήνου του 2017, ενός ισχυρού τριμήνου για τους αμερικανικούς δείκτες.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,15%, στις 22.346,88 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,04% και κινείτο στις 2.511,18 μονάδες, διαπραγματευόμενος σε επίπεδα - ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,28% υψηλότερα, στις 6.471,81 μονάδες.
Οι S&P 500 και Dow Jones βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν κέρδη για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο, περίπου 3,6% και 4,8% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq αναμένεται να σημειώσει κέρδη 5%.
Οι τρεις δείκτες αναμένεται επίσης να καταγράψουν εβδομαδιαία και μηνιαία κέρδη.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ, που σημείωσαν αύξηση 0,2% τον Αύγουστο του 2017, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τον Ιούλιο η αντίστοιχη αύξηση ήταν 0,3%.



Ωστόσο, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατέγραψε τον Αύγουστο τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης από τον Νοέμβριο του 2015, υποχωρώντας στο 1,3%, από 1,4% τον Ιούλιο.
Ο κλάδος τεχνολογίας πληροφοριών συνεισφέρει τα περισσότερα κέρδη στον S&P 500, ενώ οι τηλεπικοινωνίες ασκούν πιέσεις στον δείκτη.
Την ίδια ώρα, η United Technologies και η Boeing ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον Dow Jones, ενώ η Johnson & Johnson συνεισφέρει τα περισσότερα κέρδη.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, αλλά και την κατάργηση του Obamacare.
Οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το πολυαναμενόμενο φορολογικό σχέδιο, το οποίο προτείνει έναν συντελεστή φόρου εισοδήματος για τις εταιρείες στο 20%, από 35% που είναι τώρα, και έναν μειωμένο συντελεστή φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα στο 35%.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare, παρά το γεγονός ότι έχουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σήμερα πτωτικά, ωστόσο παραμένει σε τροχιά ώστε να καταγράψει μία ακόμα εβδομαδιαία άνοδο, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.
Περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,2%, στα 51,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,2% χαμηλότερα, στα 57 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης