Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500, αμετάβλητος ο Nasdaq

Οριακά κέρδη στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500, αμετάβλητος ο Nasdaq
Περιορισμένα τα κέρδη των δεικτών, λόγω πιέσεων από τον κλάδο της τεχνολογίας
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (28/9/2017) η Wall Street, με τον S&P 500 να τερματίζει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, αν και οι δείκτες δέχτηκαν πιέσεις από τον κλάδο της τεχνολογίας, που περιόρισαν τα κέρδη που πυροδότησε η επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,18%, στις 22.381,20 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,12% και έκλεισε στις 2.510,06 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε αμετάβλητος, στις 6.453,45 μονάδες.
Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 0,6%, ενώ της Netflix σημείωσε πτώση 0,7%.
Οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν χθες το πολυαναμενόμενο σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης, το οποίο προτείνει έναν συντελεστή φόρου εισοδήματος για τις εταιρείες στο 20%, από 35% που είναι τώρα, και έναν μειωμένο συντελεστή φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα στο 35%.
Ωστόσο, στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν το άνοιγμα της Wall σκιαγράφησαν μια μεικτή εικόνα για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων, προσφέροντας ελάχιστους λόγους στους επενδυτές για να ωθήσουν σημαντικά υψηλότερα τις μετοχές.






Στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 3,1% στο β' τρίμηνο του 2017, έναντι της αρχικής εκτίμησης για 3%, κυρίως χάρη στην ισχυρότερη του αναμενόμενου αύξηση των επιχειρηματικών δαπανών.
Ξεχωριστά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας έδειξαν μια μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με την αύξηση να συνδέεται άμεσα με τους τυφώνες Irma και Harvey, οι οποίοι οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες εργασιών.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 12.000, στις 272.000, έναντι των εκτιμήσεων για 270.000.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν και τις δηλώσεις ορισμένων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Stanley Fischer, δήλωσε ότι η Fed είναι σημαντικό να αποσύρει το μαζικό πρόγραμμα αγορών ομολόγων (ποσοτικής χαλάρωσης, QE), δεδομένου ότι έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ήταν ένα προσωρινό μέτρο.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτυ, Esther George, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη θα παραμείνει σταθερή.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με απώλειες 1,1%, στα 51,56 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους, πριν την τελευταία συνεδρίαση του γ’ τριμήνου του 2017.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης