Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1,1% για το πετρέλαιο, λόγω ρευστοποίησης κερδών - Στα 51,56 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 1,1% για το πετρέλαιο, λόγω ρευστοποίησης κερδών - Στα 51,56 δολ. ανά βαρέλι
Οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, πριν την τελευταία συνεδρίαση του γ’ τριμήνου του 2017
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (28/9/2017) το πετρέλαιο, υποχωρώντας από τα πολύμηνα υψηλά, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους, πριν την τελευταία συνεδρίαση του γ’ τριμήνου του 2017.
Παρά το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, η απροσδόκητη άνοδος των αποθεμάτων βενζίνης άσκησε πιέσεις στον «μαύρο χρυσό».
Ωστόσο, οι προοπτικές της αγοράς παραμένουν θετικές, καθώς η ζήτηση αναμένεται να είναι ενισχυμένη για τους επόμενους μήνες.
Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο ο «μαύρος χρυσός» να «αγγίξει» ακόμα και τα 60 δολ. ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 1,1% ή 58 σεντς, στα 51,56 δολ. ανά βαρέλι.
Το πετρέλαιο ενισχυόταν νωρίτερα, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ παρείχαν στήριξη προς τον «μαύρο χρυσό».
Η επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο Κουρδιστάν αναμένεται να φέρει περαιτέρω εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με την Τουρκία να απειλεί με κλείσιμο του αγωγού πετρελαίου που συνδέει τις δύο χώρες.
Το πετρέλαιο βρίσκεται σε τροχιά για να καταγράψει άνοδο 2% σε εβδομαδιαία βάση και 7,6% σε μηνιαία.
Το πετρέλαιο έκλεισε υψηλότερα χθες, καθώς η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν αύξησή τους κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που ανέμεναν μια υποχώρησή τους κατά 921.000 βαρέλια.
Το Brent υποχώρησε κατά 0,9% ή 49 σεντς, στα 57,41 δολ. ανά βαρέλι, μία ημέρα πριν τη λήξη του συμβολαίου Νοεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης