Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η πρόταση Trump για εταιρικό φόρο 20% δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η πρόταση Trump για εταιρικό φόρο 20% δεν είναι διαπραγματεύσιμη
Την αναδρομική ισχύ του φορολογικού σχεδίου, από τις αρχές του 2017, θέλει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ 
O συντελεστής εταιρικού φόρου 20% που περιλαμβάνεται στην πρόταση των Ρεπουμπλικανών για τη φορολογική μεταρρύθμιση, «δεν είναι διαπραγματεύσιμος», δήλωσε σήμερα (28/9/2017) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
O Mnuchin δήλωσε πως το φορολογικό σχέδιο του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, θα «αυτοπληρωθεί» μέσω της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε ότι εκτιμάται ότι θα φέρει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,9% κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προβλέψεις του φορολογικού σχεδίου για το ΑΕΠ είναι πολύ λογικές, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει η ισχύς του αναδρομικά, από τις αρχές του 2017.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump επέμεινε σε έναν εταιρικό φόρο στο 15%, από το σημερινό 35%, πριν συμφωνήσει στο 20%, που προτείνεται στο φορολογικό πλαίσιο.
Το Κογκρέσο θα συμπληρώσει τις λεπτομέρειες του πλαισίου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος και οι κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, κατά τις προσεχείς εβδομάδες.
Ο αμερικανικός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι το θέμα του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους πρέπει να διορθωθεί, ενώ πρόσθεσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του Κογκρέσου τον Δεκέμβριο, το ανώτατο όριο του χρέους θα διευρυνθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης