Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έργο 400 εκατ. δολαρίων στη Λιβύη για τον Μυτιληναίο

Έργο 400 εκατ. δολαρίων στη Λιβύη για τον Μυτιληναίο
Προβλέπει την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Τη βούληση της ελληνικής πλευράς για επανεκκίνηση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης, που ήταν παραδοσιακά εξαιρετικές έως το 2011, εξέφρασε από την πρωτεύουσα της χώρας αυτής της βόρειας Αφρικής ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.
Κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Λιβύη, σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά τον Νοέμβριο του 2016, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στη Λιβύη, συμβάλλει στην πολιτική σταθεροποίηση της χώρας αυτής και επιδιώκει μια εξεύρεση πολιτικής λύσης όσο γίνεται πιο περιεκτική.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπεγραψε ο ελληνικός όμιλος "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" με την κυβέρνηση της Λιβύης, ύψους 400 εκατ. δολαρίων και προβλέπει την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τονίζοντας τη σημασία της σημφωνίας αυτής, ανέφερε πως είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στο πεδίο αυτό μετά την κρίση και υπογράμμισε πως «είναι η καλύτερη επανεκκίνηση των οικονομικών μας σχέσεων, συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της Λιβύης και ταυτόχρονα φέρνει πιο κοντά τις αντιμαχόμενες πολιτικές πλευρές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης