Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Ανοιχτός σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο - Θέλω σαφείς αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται

Bostic (Fed): Ανοιχτός σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο - Θέλω σαφείς αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται
Aπό την άποψη του πληθωρισμού έχουμε αποτύχει στον στόχο μας εδώ και αρκετό καιρό, δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Fed της Ατλάντα
Ο πρόσφατος υποτονικός πληθωρισμός σημαίνει πιθανότατα ότι οι αγορές εργασίας εξακολουθούν να θεραπεύονται από την οικονομική κρίση του 2007-2009, δήλωσε σήμερα (26/9/2017) ο νέος πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Ατλάντα, Raphael Bostic, προσθέτοντας ότι θα ήθελε «σαφείς αποδείξεις» ότι οι τιμές αυξάνονται πριν δεσμευτεί σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων.
Ο Bostic δεν έκλεισε την πόρτα στην ανάγκη μίας ακόμη αύξησης των επιτοκίων φέτος, επαναλαμβάνοντας ότι είναι «ανοιχτός» σε μια αύξηση τον Δεκέμβριο, με την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα ανεβάσει ταχύτητα.
Με τις επιχειρήσεις στην περιφέρειά του να αναφέρουν αυξανόμενες μισθολογικές πιέσεις και το προσωπικό του να αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί, ο Bostic δήλωσε ότι «αισθάνεται αρκετά άνετα» ότι η αύξηση του Δεκεμβρίου θα μπορούσε στην πραγματικότητα να προχωρήσει.
«Έχω κατά νου ότι από την άποψη του πληθωρισμού έχουμε αποτύχει στον στόχο μας εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο Bostic.
«Αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνω ιδιαίτερη προσοχή και αν δεν αρχίσουμε να βλέπουμε μια ανάκαμψη, θα αλλάξει την άποψή μου για την κατάλληλη πορεία», πρόσθεσε.
Ο Bostic δήλωσε ότι δεν είναι πεπεισμένος από τα επιχειρήματα κάποιων από τους συναδέλφους του, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι δυνάμεις όπως η τεχνολογία και η δομή της παγκόσμιας οικονομίας συγκρατούν τις τιμές σε μια δυναμική που μπορεί να αποδειχθεί επίμονη και σκληρή για να μπορέσει να την καταπολεμήσει η Fed.
Αντ’ αυτού, το απέδωσε σε μια πιο συμβατική αιτία - μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να ανακάμπτει από την κρίση.
Ως απόδειξη, υπογράμμισε τον αδύναμο ρυθμό των μισθολογικών αυξήσεων και μια αύξηση των τελευταίων μηνών στο ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού μεταξύ των εργαζομένων στην πρωταρχική ηλικιακή ομάδα 25-54 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης