Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Η Γερμανία δε θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση

Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Η Γερμανία δε θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση
Ο τούρκος πρόεδρος κατέκρινε την «αντι-τουρκική» στάση του Βερολίνου πριν από τις εκλογές
Την πεποίθησή του ότι η Γερμανία θα αποτύχει να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά τις πρόσφατες εκλογές, εξέφρασε σήμερα (26/9) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdoğan, κατακρίνοντας παράλληλα το Βερολίνο για τη στάση που είχε απέναντι στην Άγκυρα το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη Γερμανία λέγοντας ότι «θα δείτε ότι δε θα είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση», τονίζοντας εν συνεχεία ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία «θα τους πάρει τουλάχιστον μερικούς μήνες».
Παράλληλα, ο Erdogan κατέκρινε την «αντι-τουρκική» στάση του Βερολίνου πριν από τις εκλογές, φέροντας ως αντίστοιχο παράδειγμα την Ολλανδία, με την οποία επίσης η Άγκυρα δεν είχε καλές σχέσεις το προηγούμενο διάστημα.
«Η Ολλανδία μας επιτέλθηκε και δεν έχει καταφέρει ακόμα να σχηματίσει κυβέρνηση», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του τούρκου προέδρου.
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Γερμανία και Ολλανδίας με την Τουρκία έχουν βρεθεί σε άσχημο επίπεδο μετά την απόφασή τους τον περασμένο Μάρτιο να μην επιτρέψουν τις τουρκικές συγκεντρώσεις υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης από την κυβέρνηση Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης