Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Παράνομο το δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν – Δεν το αναγνωρίζουμε

tags :
Erdogan: Παράνομο το δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν – Δεν το αναγνωρίζουμε
Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει απειλήσει ακόμα και με πόλεμο τους Κούρδους του Ιράκ
Παράνομο χαρακτήρισε το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε χθες στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει.
Σε ομιλία του στο προεδρικό Μέγαρο ο Erdogan υποστήριξε ότι όλες οι επιλογές, από οικονομικά μέτρα μέχρι στρατιωτική επέμβαση, είναι στο τραπέζι ως απάντηση στο δημοψήφισμα που έγινε στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Όπως είπε, η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεση της εάν ο δρόμος προς την ειρήνη "μπλοκαριστεί", προσθέτοντας πως ευελπιστεί πως η περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων του Ιράκ "θα έρθει στα καλά της".
Σημειώνεται ότι το 93% των Κούρδων του Ιράκ τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας των κουρδικών περιοχών από το Ιράκ, εξέλιξη που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση πέραν της Τουρκίας και του Ιράν αλλά και των ΗΠΑ.
Πληροφορίες μάλιστα που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι ιρακινά και τουρκικά στρατεύματα πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, καθώς όπως υπογραμμίζεται οι δύο χώρες συντονίζουν τα βήματα τους κατόπιν του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ.
Χθες ο Erdogan απείλησε να διακόψει την παροχή πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ – που είναι οι κουρδικές περιοχές – προς τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και να εισβάλλει στο Ιράκ προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης