Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Πρέπει να δούμε μια αύξηση των τιμών πριν από μία νέα αύξηση των επιτοκίων

Evans (Fed): Πρέπει να δούμε μια αύξηση των τιμών πριν από μία νέα αύξηση των επιτοκίων
Οι χαμηλές πληθωριστικές προσδοκίες θα εμποδίσουν μια άνοδο του πληθωρισμού του προς τον στόχο του 2%, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να περιμένει μέχρις ότου υπάρχουν «ξεκάθαρα σημάδια» ότι οι μισθοί και οι τιμές στις ΗΠΑ αυξάνονται, πριν προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα (25/9/2017) ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans, προειδοποιώντας ότι μια υπερβολικά βιαστική κίνηση, θα ήταν «λάθος».
«Θα πρέπει να αποφύγουμε να λαμβάνουμε μέτρα πολιτικής που θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν ως έλλειψη προσοχής στις προοπτικές του πληθωρισμού», δήλωσε ο Evans σε ομιλία του στο Μίσιγκαν.
Ο Evans δήλωσε ότι συμφωνεί ευρέως με τους συναδέλφους του, που πιστεύουν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν σταδιακά σε περίπου 2,7% κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών, από το τρέχον εύρος του 1-1,25%.
Ωστόσο, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα, και εξέφρασε ανησυχίες ότι οι χαμηλές πληθωριστικές προσδοκίες θα εμποδίσουν μια άνοδό του προς τον στόχο του 2%.
«Μια σταδιακή και προσεκτική προσέγγιση εξακολουθεί να είναι η κατάλληλη στρατηγική», τόνισε ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης