Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η ΕΚΤ επιταχύνει τα stress tests των τραπεζών το 2018 με φόντο στην Ελλάδα

Reuters: Η ΕΚΤ επιταχύνει τα stress tests των τραπεζών το 2018 με φόντο στην Ελλάδα
Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM )θα λάβει την απόφασή του έχοντας πλήρη ανεξαρτησία, δήλωσε ο Draghi στους Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πιθανόν να επιταχύνει τα stress tests των τραπεζών το 2018, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 ο επικεφαλής, Mario Draghi, σε ερώτηση εάν θα γίνουν έλεγχοι για την υγεία των τραπεζών της Ελλάδας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει για μια νέα αξιολόγηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών τραπεζών, ενδεχομένως ως μέρος μίας αξιολόγησης για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.
Η ΕΚΤ απέρριψε την πρόσκληση, λέγοντας ότι η επόμενη αξιολόγηση είναι τα stress tests του 2018, αλλά τα λόγια του Draghi δείχνουν ότι η ΕΚΤ πιθανόν να φανεί κάπως πιο ευέλικτη με το χρονοδιάγραμμά της.
"Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM )θα λάβει την απόφασή του έχοντας πλήρη ανεξαρτησία", δήλωσε ο Draghi στους Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
"Αυτό που ο SSM σχεδιάζει να κάνει το 2018 είναι τα stress tests που ενδεχομένως να τα πραγματοποιήσει πιο γρήγορα και ουσιαστικά ο SSM έστειλε μια επιστολή στο ΔΝΤ σχετικά με αυτή ακριβώς την αναμενόμενη γραμμή δράσης", δήλωσε ο Draghi.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης