Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με την στήριξη όλων των κομμάτων

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με την στήριξη όλων των κομμάτων
Η αναπροσαρμογή του χρέους να γίνεται σε δόσεις π.χ 3μηνες ανάλογα με την πρόοδο του προγράμματος και σε ένα χρονικό ορίζοντα που μπορεί να φθάσει τα 7 χρόνια
Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με την στήριξη όλων των κομμάτων, χαμηλότερα πλεονάσματα, μείωση του δημόσιου τομέα και της φορολογίας τόνισε στην ομιλία του ο Ευάγγ. Μυτιληναίος και την συζήτηση σε πάνελ με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew και τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στα πλαίσια του συνεδρίου του Εconomist στο Divani Palace στο Καβούρι.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος επεσήμανε ότι χρειάζεται εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους ώστε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και να το αποδεκτούν οι πιστωτές.
Η αναπροσαρμογή του χρέους να γίνεται σε δόσεις π.χ 3μηνες ανάλογα με την πρόοδο του προγράμματος και σε ένα χρονικό ορίζοντα που μπορεί να φθάσει τα 7 χρόνια.
Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε ότι μπρορεί να αντιμετωπίσουμε νέες κρίσεις.
Το Brexit μπορεί να είναι καταλύτης για τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
Οι οικονομιές της Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι στενά συνδεδεμένες. Ο περιβαλλοντικός τομέας βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.
H πολιτική του Trump κοστίζει στις συμμαχίες για τις περιβαλλοντικές επιχειρήσεις.
To θέμα του Brexit περνά στην φάση 2 που  αφορά την άμυνα και την οικονομία.
Αναφερόμενος στις γερμανικές εκλογές επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι αποδυναμωνένη.Η κυβέρνηση θα χρειασθεί μήνες για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσει στην Ευρώπη.Αυτό θα είναι πρόβλημα για τον Μακρόν.
To Grexit δεν αποτελεί απειλή πλέον απειλή για την Ελλάδα επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρώην υπουργόςΟικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει καλύτερα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.
Η μεγάλη πρόκληση είναι η αναγκαία επιστροφή στις αγορές, πρέπει να υπάρξει αναδιαρθρωση χρέους με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι sustained το χρέος συμπλήρωσε.

Πηγή:www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης