Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση επιτοκίων - Το «βλέμμα» σε δολάριο, Γερμανία

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση επιτοκίων - Το «βλέμμα» σε δολάριο, Γερμανία
Στο εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία, που έδειξε μια ισχυρή άνοδο των ακροδεξιών, η προσοχή των επενδυτών
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (25/9/2017) η Wall Street, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία, που έδειξε μια ισχυρή άνοδο των ακροδεξιών, αλλά και εν μέσω των προσδοκιών για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εντός του 2017, ενώ πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές ασκεί και το ισχυρό δολάριο.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,01%, στις 22.348,00 μονάδες, o S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,16% και κινείτο στις 2.498,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,59% χαμηλότερα, στις 6.389,04 μονάδες.



Τo CDU της Merkel πέτυχε εκλογική νίκη κατώτερη των προσδοκιών στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής (24/9), με ποσοστό που κυμαίνεται στο 33%, σύμφωνα με το προσωρινό επίσημο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.
Το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών του CDU και της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης CSU (union) είναι το χαμηλότερο από το 1949, ενώ σε σχέση με τις εκλογές του 2013 σημείωσε απώλειες -8,5%
Την ίδια ώρα, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει το 12,6% και γίνεται το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που μπαίνει στη γερμανική Βουλή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές ασκεί και η ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ, το οποίο δέχεται πιέσεις από το γερμανικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Περί τις 16:45, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου, στο 1,19 δολ.
Την ίδια ώρα, το «βλέμμα» των επενδυτών βρίσκεται στραμμένο σε μια σειρά από ομιλίες αξιωματούχων της Fed που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, ώστε να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Fed άφησε να εννοηθεί ότι θα προβεί σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Σήμερα, ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, Bill Dudley, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα αυξηθεί περαιτέρω και θα σταθεροποιηθεί στον στόχο του 2%.
Όπως υπογράμμισε, η Fed παραμένει σε τροχιά μιας σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, καθώς οι παράγοντες που πιέζουν τον πληθωρισμό υποχωρούν.
Αύριο (26/9), η προσοχή των επενδυτών θα επικεντρωθεί στην ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, ενώ την Πέμπτη (28/9) θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Stanley Fischer.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται σήμερα, ανερχόμενο μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών, καθώς δέχεται ώθηση από τις δηλώσεις των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, ότι η αγορά βρίσκεται κοντά στην εξισορρόπηση.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό πετρέλαιο ενισχυόταν κατά 1,4%, στα 51,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,6% υψηλότερα, στα 57,3 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης