Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι σημαίνει για το ευρώ η αποδυναμωμένη Merkel - Οι εκτιμήσεις 4 αναλυτών

Τι σημαίνει για το ευρώ η αποδυναμωμένη Merkel - Οι εκτιμήσεις 4 αναλυτών
Ακόμα πιο αβέβαιο φαίνεται πως είναι το μέλλον του ευρώ μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.
Το κοινό νόμισμα έχει δεχθεί πιέσεις μετά το άνοιγμα των αγορών σήμερα (25/9/2017), αφού τα προσωρινά αποτελέσματα έδειξαν μια αποδυναμωμένη Angela Merkel και άνοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD.
Οι traders εμφανίζονται διχασμένη όσον αγορά στην απόδοση του ευρώ στο εγγύς μέλλον, αλλά τονίζουν ότι η ΕΚΤ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το νόμισμα.
«Η αντίδραση του ευρώ και των αγορών ομολόγων είναι προβλέψιμη, αλλά με την ΕΚΤ παραμένει η μεγάλη δύναμη στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, οι διακυμάνσεις είναι απίθανο να γίνουν βίαιες» αναφέρει σε ανάλυση του ο Stephen Gallo της BMO Financial Group.
«Αυτή είναι μια καμπή στη γερμανική πολιτική, αλλά δεν αναμένονται δραματικές αλλαγές βραχυπρόθεσμα καθώς θα αρχίζει η διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησης συνασπισμού.
Η ΕΚΤ παραμένει στον δρόμο για το tapering στους επόμενους μήνες και το δολάριο εξακολουθεί να είναι σε καθοδική πορεία» πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι περισσότεροι στρατηγικοί αναλυτές πιστεύουν ότι πράγματι η ψηφοφορία δεν πρόκειται να αλλάξει μεγάλο μέρος της πολιτικής κατεύθυνσης, αλλά είναι διχασμένοι όταν πρόκειται για την απόδοση του νομίσματος έναντι του δολαρίου.
«Βλέπουμε το ευρώ να διαπραγματεύεται πλευρικά, καθώς το δολάριο ανακάμπτει από το να πέσει λίγο περισσότερο από αυτό που δικαιολογείται από την πτώση των πραγματικών αποδόσεων», είπε στο CNBC η Lothar Mentel, διευθύνων Σύμβουλος της Tatton Investment Management.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επανεκλογή της Merkel, παρά την αποδυνάμωση της, δεν θα αλλάξει και πολύ την πολιτική.
«Η βασική αλλαγή θα είναι μόνο ατμοσφαιρική» δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο Kit Juckes της Societe Generale η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα παραμείνει γύρω από το 1,19 δολ. αλλά εάν οι συζητήσεις στη Γερμανία διαρκέσουν πολύ, το νόμισμα θα κινηθεί πτωτικά.
«Εάν διαρκέσουν πολύ καιρό, θα είναι ένας καλός λόγος για το ευρώ να κινηθεί χαμηλότερα αυτή την εβδομάδα» είπε ο ίδιος.
Τέλος, ο Jane Foley της Rabobank είπε στο CNBC ότι «είμαστε της άποψης ότι το ευρώ/δολάριο θα μπορούσε να είναι ασταθές γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα σε ένα έως τρεις μήνες.
Ενώ προβλέπουμε μια κίνηση προς το 1,22 δολ. σε μια περίοδο 6 μηνών, η ευρωπαϊκή πολιτική συνιστά κίνδυνο για αυτό το outlook».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης