Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για Καμμένο: Σοβαρές ενδείξεις για κατάχρηση εξουσίας - Συνυπεύθυνος ο Τσίπρας αν γνώριζε

Μητσοτάκης για Καμμένο: Σοβαρές ενδείξεις για κατάχρηση εξουσίας - Συνυπεύθυνος ο Τσίπρας αν γνώριζε
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρότασης για εξεταστικά σχετικά με τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για το Noor 1.
Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τουλάχιστον παράδοξο να εγκαλείται ο Π. Καμμένος και αυτός να μη βρίσκεται στην αίθουσα της Βουλής.
«Με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή θέτουμε ένα αυτονόητο αίτημα.
Η κυβέρνηση προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση, προτιμά την καρέκλα», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε ότι η  πολιτική συμπαιγνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τα όρια της - Φάνηκε με την απόσυρση της τροπολογίας του υπ. Δικαιοσύνης.
«Φτάσαμε στο σημείο υπουργοί να βρίζουν τη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε.
«Μιλάμε για υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ζητάμε να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβερνητική εξουσία προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηχανισμό δημιουργίας fake news και για προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης.
«Εμείς είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη δείχνει την αγωνία να παραμείνουν στην εξουσία.
Η κυβέρνηση αγωνιά να παραμείνει στην εξουσία, τόνισε, ο πρόεδρος της ΝΔ και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τραυματίζει το δημοκρατικό πολίτευμα .
«Όταν έρθει η ώρα η κοινωνία θα είναι πολύ σκληρή απέναντι της», εκτίμησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης