Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η EE έχει «περισσότερο παρά ποτέ» ανάγκη μια «ισχυρή γερμανική κυβέρνηση»

Juncker: Η EE έχει «περισσότερο παρά ποτέ» ανάγκη μια «ισχυρή γερμανική κυβέρνηση»
Ο πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στη Angela Merkel
Συγχαρητήρια επιστολή στην Angela Merkel για την «ιστορική» της νίκη της στις χθεσινές (24/9/2017) εκλογές για τέταρτη συνεχόμενη φορά, απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο Juncker, ο οποίος μίλησε και τηλεφωνικά με την Merkel, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεδομένων των «παγκόσμιων προκλήσεων», η Ευρώπη χρειάζεται μια «δυνατή» γερμανική κυβέρνηση «τώρα περισσότερο από ποτέ», η οποία θα μπορεί «να διαμορφώσει ενεργά το μέλλον της ηπείρου».
Επιπλέον, ο Juncker εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης θα συμβάλλουν σε αυτόν το σκοπό.
Ερωτηθείς σχετικά με την είσοδο στη γερμανική βουλή του ευρωσκεπτιστικού κόμματος AfD, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η Επιτροπή έχει «πίστη στη Δημοκρατία» και ότι ο Juncker έχει επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη να αποφευχθεί ο «εφησυχασμός», να υπάρξει «διαχωρισμός μεταξύ αυτών που αμφισβητούν τις πολιτικές μας και αυτών που απλά επιθυμούν την καταστροφή της ΕΕ» και «να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τη ρητορική του λαϊκισμού και εξηγώντας καλύτερα την Ευρώπη».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο το αποτέλεσμα των χθεσινών (24/9/2017) εκλογών θα επηρεάσει τις προωθούμενες αλλαγές στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι η γενικότερη «θετική ανταπόκριση» στην ομιλία του Juncker για την κατάσταση της Ένωσης «ενθαρρύνει» την Επιτροπή για τα επόμενα βήματα, προσθέτοντας ότι σε αυτήν την ομιλία περιγράφονται λεπτομερώς η κατεύθυνση και ο οδικός χάρτης για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης