Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence - ING: Καταστροφική για την ευρωζώνη η απομάκρυνση του Schaeuble από το ΥΠΟΙΚ

Teneo Intelligence - ING: Καταστροφική για την ευρωζώνη η απομάκρυνση του Schaeuble από το ΥΠΟΙΚ
Τo FDP μπορεί να επιβραδύνει τα σχέδια για περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
Στον απόηχο των βρετανικών εκλογών, αναμένεται ακόμα μία απώλεια για τις αγορές, καθώς ο Wolfgang Schaeuble, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε σύντομα να χάσει την επιρροή του στη Γερμανία και την ευρωζώνη εάν έπειτα από τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού απομακρυνθεί από το υπουργείο του.
Όπως σχολιάζει το CNBC, o Schaeuble έχει γίνει το πρόσωπο της λιτότητας και είχε καθοριστικό ρόλο στα προγράμματα διάσωσης στην ευρωζώνη, όπως η Ελλάδα.
«Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι πολύ δύσκολος» επισημαίνει στο αμερικανικό δίκτυο ο Carsten Brzeski επικεφαλής οικονομολόγος της ING.
«Εάν ο Schaeuble δεν παραμείνει υπουργός Οικονομικών θα είναι ορόσημο για ολόκληρη την ευρωζώνη.
Η απομάκρυνση ενός από τους βασικούς χαρακτήρες της κρίσης στην ευρωζώνη σηματοδοτεί ξεκάθαρα το τέλος ενός ιστορικού κεφαλαίου» είπε ο ίδιος.
Το μέλλον του Schaeuble είναι ερώτημα και από την πλευρά της αγοράς, επισημαίνει ο Carsten Nickel της Teneo Intelligence.
«Στο τέλος, πιστεύω ότι υπάρχει μικρή εναλλακτική για τον Schaeuble αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον σε όρους μεμονωμένων πολιτικών.
Δεν υπάρχει κάποιος που μου έρχεται στο μυαλό ως πρόσωπο-κλειδί που θα μπορούσε να τον ανταγωνιστεί γι' αυτόν τον ρόλο.
Δεν μου προκαλούσε έκπληξη εάν παρέμενε τελικά» είπε ο ίδιος.
Εάν η Γερμανία χάσει τον Schaeuble από υπουργό Οικονομικών, το τρέχον momentum για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα καταστραφεί.
«Είναι νωρίς για να πούμε τι σημαίνει για τη στάση της Γερμανίας στην περαιτέρω ολοκλήρωση της ευρωζώνης.
Εάν το FDP συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, να περιμένετε πιο αργή πρόοδο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και πολλά περισσότερα κρύα ντους για τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron» είπε ο Brzeski αναφερόμενος στα σχέδια του Macron να εμβάθυνση των οικονομικών και χρηματοοικονομικών δεσμών.
«Δεν νομίζω ότι το FDP μπορεί να εφαρμόσει τις απόψεις του, αλλά σίγουρα θα επιβραδύνει οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα προς την ολοκλήρωση» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης