Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Ανοιχτός σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017

Kaplan (Fed): Ανοιχτός σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017
Θα ανακάμψει η οικονομία από τον τυφώνα Harvey, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
Ανοιχτός σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017 από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), εμφανίστηκε σήμερα (22/9/2017) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, αν και διευκρίνισε ότι ακόμη είναι αναποφάσιστος.
Ο Kaplan τόνισε ότι η ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης από τον τυφώνα Harvey θα είναι ίση ή μεγαλύτερη από την οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη επιβράδυνση που σημειώθηκε.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του ότι διαρθρωτικοί «πονοκέφαλοι», συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, μπορεί να πιέσουν τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν τάσσεται ιδιαίτερα υπέρ μιας μείωσης των φόρων που χρηματοδοτείται από περισσότερο χρέος, αν και επεσήμανε ότι θα έβλεπε ως χρήσιμη τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Επιπλέον, ο Kaplan υπογράμμισε ότι η Κίνα αποτελεί σημείο κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία, δεδομένης της αύξησης των επιπέδων χρέους της.
Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας ανέφερε ακόμη ότι το ουδέτερο επιτόκιο μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όσο 2,25%, αφήνοντας τη Fed «όχι τόσο διευκολυντική όσο πιστεύει ο κόσμος».
Παράλληλα, ο Kaplan τόνισε ότι η βιομηχανία πετρελαίου βρίσκεται σε μια «εύθραυστη ισορροπία» γύρω στα 50 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης