Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, στον απόηχο Fed - Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, στον απόηχο Fed - Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,24% υψηλότερα, στις 382,88 μονάδες
Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (21/9/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο στην κλίμακα του 1%-1,25% το βασικό επιτόκιο, ενώ ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο ξεκινά η μείωση του ισολογισμού της, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 4,5 τρισ. δολάρια, προχωρώντας σε μειώσεις κατά 10 δισ. δολ. μηνιαίως.
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε παράλληλα τις προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων, συνεχίζοντας να αναμένει μία ακόμη αύξηση εντός του 2017 και τρεις αυξήσεις το 2018.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,24% υψηλότερα, στις 382,88 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,25%, στις 12.600,03 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,11% και έκλεισε στις 7.263,90 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,49% υψηλότερα, στις 5.267,29 μονάδες.



Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, που έδειξαν αύξηση στις -1,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο 2017, από -1,5 τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν ότι θα μείνει αμετάβλητη.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου άσκησε η αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, να προειδοποιεί σήμερα για ένα επώδυνο και δαπανηρό για τη Βρετανία «διαζύγιο», ενώ ανέφερε ότι οι προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης είναι μη-ρεαλιστικές.
Παράλληλα, ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε σήμερα τα υψηλότερα κέρδη (+1,5%), καθώς η Fed άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προβεί σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Επίσης, ώθηση στον τραπεζικό κλάδο προσέφερε και το δημοσίευμα που έκανε λόγο για μια πιθανή συγχώνευση μεταξύ της κρατικής Commerzbank με την BNP Paribas της Γαλλίας, με τη WirtschaftsWoche να αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ.
Η μετοχή της Commerzbank σημείωσε άνοδο 3,5%, ενώ της ΒΝΡ ενισχύθηκε κατά 1%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης