Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1,9% για το πετρέλαιο, στα 50,41 δολ. ανά βαρέλι - Σε υψηλά σχεδόν 4 μηνών

Κέρδη 1,9% για το πετρέλαιο, στα 50,41 δολ. ανά βαρέλι - Σε υψηλά σχεδόν 4 μηνών
Το συμβόλαιο Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,6% ή 79 σεντς, στα 50,69 δολ. ανά βαρέλι
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (20/9/2017) το πετρέλαιο, παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, με την αγορά να οδεύει προς τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη των 13 τελευταίων ετών.
Το αργό ξεπέρασε μάλιστα τα 50 δολ. ανά βαρέλι, ενώ έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν των τελευταίων 4 μηνών.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με κέρδη 1,9% ή 93 σεντς, στα 50,41 δολ. ανά βαρέλι, κατά την ημέρα λήξης του συμβολαίου.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαΐου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Το συμβόλαιο Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,6% ή 79 σεντς, στα 50,69 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το Brent διαπραγματευόταν κατά 1,8% υψηλότερα, στα 56,2 δολ. ανά βαρέλι.
Το πετρέλαιο βρήκε στήριξη στις προσδοκίες ότι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί θα επεκτείνουν τη συμφωνία περικοπής της παραγωγής, που αντιστάθμισαν τις πιέσεις από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εβδομαδιαία αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα.
Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας τα 472,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια αύξηση κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.
Χθες (19/9) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει όχι μόνο το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας αλλά και μία πιθανή εμβάθυνση των περικοπών, στην προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς και ανάκαμψης των τιμών.
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι το Ιράκ έχει μειώσει την ημερήσια παραγωγή του κατά 260 χιλ. βαρέλια, όγκος σημαντικά μεγαλύτερος σε σύγκριση με τα 210 χιλ. βαρέλια που είχε συμφωνηθεί αρχικά.
Ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για μια περαιτέρω περικοπή της παραγωγής.
Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετά από τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προσέφεραν επίσης στήριξη στον «μαύρο χρυσό».
Ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα ανταποκριθεί «αποφασιστικά και ανένδοτα» αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, που επιτεύχθηκε το 2015.
Χθες, ο Trump κατήγγειλε εκ νέου τη συμφωνία που υπέγραψε ο προκάτοχός του, Barack Obama, ως την «χειρότερη ιστορικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης