Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Δεν προκύπτουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από το πόρισμα

Μεγάλου (Πειραιώς): Δεν προκύπτουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από το πόρισμα
Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την τράπεζα Πειραιώς εστάλη χθες 19 Σεπτεμβρίου του 2017 στη διοίκηση της τράπεζας
Δεν προκύπτουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.
Χθες 19/9 δήλωνε ότι "προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως" αλλά σήμερα 20/9 έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός τονίζοντας ότι δεν προκύπτουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από το πόρισμα.
Πάντως ήδη από χθες 19 Σεπτεμβρίου έχει δοθεί το πόρισμα της ΤτΕ στην Πειραιώς 1850 σελίδων ...αλλά ο Χρήστος Μεγάλου βρίσκεται στο road show στο Λονδίνο.
Η παρέμβαση Μεγάλου κρίνεται ουσιώδης καθώς επιβεβαιώνει το bankingnews που έχει αναφέρει ότι το πόρισμα αποδεικνύει ότι δεν προκύπτει ζημία ή δόλος στην Πειραιώς.... 

Το ελληνικό banking βρίσκεται στο επίκεντρο για δύο πολύ σοβαρούς αρνητικούς λόγους. 
1)Ο πρώτος αφορά τις διάχυτες ανησυχίες ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα ή 2 από τις 4 τράπεζες κινδυνεύουν να ανακεφαλαιοποιηθούν και να κρατικοποιηθούν. 
2)Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με το γεγονός του πορίσματος που έχει διεξάγει η ΤτΕ για την τράπεζα Πειραιώς με κεντρικά θέματα 
-Της παραβίασης των capital controls με 127 εκατ για να πληρωθεί η γαλλική ενεργειακή εταιρία 
-Τις υποθέσεις της Libra Group όπου ελέγχθηκαν διάφορες υποθέσεις, συμμετοχής στην ΑΜΚ του 2015, δανεισμός της εταιρίας, πώλησης ναυτιλιακών δανείων και κινήσεις αποπληρωμής….προσωπικών δανείων. 
Ως προς το σκέλος των δανείων της Libra πάντως πέραν της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή Deloitte και η τωρινή διοίκηση της Πειραιώς υπό τον Χρήστο Μεγάλου σε έρευνα που πραγματοποίησε κατέδειξε ότι δεν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις. 
Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την τράπεζα Πειραιώς εστάλη χθες 19 Σεπτεμβρίου του 2017 στη διοίκηση της τράπεζας, η οποία θα έχει λίγες εβδομάδες στη διάθεσή της να το αξιολογήσει και να δώσει απαντήσεις επί του πλήθους των βασικών ευρημάτων του πορίσματος.
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η τράπεζα Πειραιώς ανέφερε ότι το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης "δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές.
Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους.
Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της, λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διεθνούς πρακτικής στην εταιρική διακυβέρνηση.
Η νέα διοίκηση δεσμεύεται από τους στόχους και τη στρατηγική της Agenda 2020, που θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς την πλέον αξιόπιστη στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της", καταλήγει η ανακοίνωση της Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης