Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Να ακυρωθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν

tags :
Erdogan: Να ακυρωθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν
Πρέπει να εργαστούμε όλοι για την ηρεμία, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή είπε ο Erdogan
Να ακυρωθεί το προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Καλούμε την περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν να ακυρώσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την ανεξαρτησία της περιοχής.
Αν αγνοήσει την καθαρή και αποφασιστική θέση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια διαδικασία που θα στερήσει από την περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν τις ευκαιρίες από τις οποίες ωφελείται σήμερα.
Πρέπει όλοι να εργαστούμε για (...) την ηρεμία, την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και όχι να πυροδοτούμε νέες συγκρούσεις», είπε ο Erdogan, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας θα συνεδριάσει την 22α Σεπτεμβρίου για να εξετάσει το θέμα αυτό.
Σχεδόν όλες οι χώρες, με εξαίρεση το Ισραήλ, έχουν ταχθεί εναντίον της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος με την Τουρκία να ανησυχεί για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στα σύνορά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης