Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,9% για το πετρέλαιο, με το «βλέμμα» στον ΟΠΕΚ - Στα 49,48 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 0,9% για το πετρέλαιο, με το «βλέμμα» στον ΟΠΕΚ - Στα 49,48 δολ. ανά βαρέλι
Oι επενδυτές «ζυγίζουν» τις προοπτικές μια επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (19/9/2017) το πετρέλαιο, μία ημέρα αφότου είχε ανέλθει σε υψηλά επτά εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις προοπτικές μια επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής κατά 1,8 εκα. βαρέλια την ημέρα.
Την Παρασκευή αναμένεται να συναντηθούν τα μέλη του ΟΠΕΚ με τρίτες χώρες, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας.
Το Ιράκ - ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ - ανέφερε σήμερα ότι ο Οργανισμός συζητά διάφορες επιλογές για τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης μιας επέκτασης πέρα από τον Μάρτιο του 2018 και μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής.
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας, Jabar al-Luaibi, το Ιράκ έχει περιορίσει πλέον την ημερήσια παραγωγής της κατά 260 χιλ. βαρέλια, ξεπερνώντας τα 210 χιλ. βαρέλια τα οποία είχε συμφωνήσει με τις υπόλοιπες χώρες του ΟΠΕΚ.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας, ενώ αύριο θα ακολουθήσουν τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ).
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξεως των 2,925 εκατ. βαρελιών, ενώ τα αποθέματα βενζίνης ενδέχεται να καταγράψουν πτώση η οποία θα φτάσει τα 2,025 εκατ. βαρέλια.
Εφόσον οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν αύριο (20/9) από την ΕΙΑ, ο «μαύρος χρυσός» αναμένεται να βρεθεί υπό νέες πιέσεις.
Ωστόσο, τα προβλήματα που προκάλεσαν σε αρκετά διυλιστήρια πετρελαίου οι τυφώνες Harvey και Irma παρέχουν μέχρι στιγμής στήριξη προς το πετρέλαιο, καθώς η συνολική ζημιά που έχουν προκαλέσει δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί πλήρως.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 0,9% ή 43 σεντς, στα 49,48 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το Brent διαπραγματευόταν κατά 0,5% χαμηλότερα, στα 55,2 δολ. ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης