Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Γερμανία: Προβάδισμα 13% για Merkel, στο 36% έναντι 23% του Schulz

Δημοσκόπηση Γερμανία: Προβάδισμα 13% για Merkel, στο 36% έναντι 23% του Schulz
Μειώθηκε το προβάδισμα της καγκελαρίου, που όμως παραμένει σε τροχιά για μια 4η θητεία
Σε καλό δρόμο για να κερδίσει μια τέταρτη θητεία στις εκλογές της Κυριακής (24/9) παραμένει η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, παρά μια μικρή πτώση που κατέγραψε το ποσοστό στήριξης προς τους Συντηρητικούς, που περιορίζει το προβάδισμά τους έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Ειδικότερα, εβδομαδιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου «RTL» και του περιοδικού «Stern», που δημοσιεύθηκε σήμερα (19/9/2017), έδειξε ότι το ποσοστό στήριξης στο μπλοκ CDU/CSU της Merkel μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 36% - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017 - ενώ το ποσοστό του SPD παρέμεινε αμετάβλητο στο 23%.
Την ίδια ώρα, η Αριστερά (Die Linke) εξασφαλίζει το 10%, αποτελώντας την τρίτη πολιτική δύναμη στην Bundestag.
Παράλληλα, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζουν από 9%, ενώ οι Πράσινοι παρέμειναν στο 8%.
Εν τω μεταξύ, η σημερινή δημοσκόπηση έδειξε ότι σε μια υποθετική, απευθείας ψηφοφορία μεταξύ της Merkel και του Schulz, το 48% θα στήριζε την πρώτη και το 22% τον δεύτερο, με το 30% να μην προτιμά κανέναν από τους δύο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης