Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίπεδα - ρεκόρ στη Wall Street - Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της Fed

Νέα επίπεδα - ρεκόρ στη Wall Street - Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της Fed
Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει ότι ξεκινά να συρρικνώνει τον ισολογισμό της 
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (19/9/2017) η Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να ανέρχονται σε νέα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις από τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει αύριο (20/9) κάποια νέα αύξηση των επιτοκίων της, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακοινώσει ότι ξεκινά να συρρικνώνει τον ισολογισμό της ή το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., ενδεχομένως από τον Οκτώβριο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones industrial average ενισχυόταν κατά 0,10%, στις 22.353,00 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,08% και κινείτο στις 2.505,98 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,10% υψηλότερα, στις 6.460,81 μονάδες.



Οι επενδυτές παρακολούθησαν επίσης ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Αύγουστο του 2017, λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,6% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2017.
Παράλληλα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,8% τον Αύγουστο, στις 1,18 εκατ., ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων για 1,175 εκατ.
Από την άλλη, διεύρυνση κατέγραψε στο β’ τρίμηνο του 2017 το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, κατά 8,5%, στα 123,1 δισ. δολ.
Πάντως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed, αλλά και της πρώτης ομιλίας που αναμένεται να δώσει σαν πρόεδρος των ΗΠΑ ο Donald Trump στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα τόσο κατά της Βόρειας Κορέας όσο και του Ιράν.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Trump να χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις και κατά της Κίνας καθώς φέρεται εξοργισμένος με τη στάση που κρατά η χώρα απέναντι στη Β. Κορέα, εκτιμώντας ότι το Πεκίνο δεν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκτονωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Την ίδια ώρα, ανησυχίες προκαλεί και η αναβάθμιση στην κατηγορία 5 του κυκλώνα Maria, ο οποίος πλήττει τις τελευταίες ώρες τη νήσο Δομινίκα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος κυκλώνας να ακολουθήσει το «μονοπάτι» του κυκλώνα Irma.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο παραμένει σήμερα κοντά σε υψηλά 5 μηνών, καθώς η συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ απέναντι στη συμφωνία για τις περικοπές εξακολουθεί να ενισχύεται.
Περί τις 16:45, το αργό ενισχυόταν κατά 0,5%, στα 50,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,1% υψηλότερα, στα 55,5 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης