Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Ο Schaeuble μέσω της Ελλάδας έδωσε μάθημα στις άλλες χώρες

Süddeutsche Zeitung: Ο Schaeuble μέσω της Ελλάδας έδωσε μάθημα στις άλλες χώρες
O ελληνικός λαός πλήρωσε για τα κρατικά χρέη με το αίμα του στην κυριολεξία, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα
Αυστηρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του ευρώ ασκεί η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
«Στις διαπραγματεύσεις ο Schaeuble άφησε να κλιμακωθεί η κατάσταση με τρόπο αδίστακτο απειλώντας τους Έλληνες με προσωρινή έξοδο από το ευρώ, σε σημείο που ο Τσίπρας να μην έχει άλλη επιλογή», παρατηρεί ο Γερμανός σχολιαστής.
«Με αυτήν την απειλή πίεσε τους Έλληνες να δεχθούν και να εφαρμόσουν και την μικρότερη νεοφιλελεύθερη ανοησία με το σκεπτικό ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Ο σκοπός του Schaeuble ήταν η σταθεροποίηση της ευρωζώνης θέλοντας, στο παράδειγμα της Ελλάδας, να δώσει μάθημα σε άλλες χώρες που δεν εφαρμόζουν τα ισχύοντα.
Τις συνέπειες όμως υπέστη ο ελληνικός λαός που με τις μαζικές περικοπές δεν είναι σε θέση να έχει κανονική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη… ο ελληνικός λαός πλήρωσε για τα κρατικά χρέη με το αίμα του στην κυριολεξία.
Αυτή η αυστηρότητα δεν έκανε καλό στην Ευρώπη», καταλήγει η εφημερίδα.
«Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, και τα μέσα δεν οδήγησαν στον σκοπό, το αντίθετο, αποσταθεροποίησαν την Ευρώπη και ενίσχυσαν τον εθνικιστικό εξτρεμισμό» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης