Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έμμεσα διαφωνεί η ΑΔΜΗΕ με την κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση...και οι ανησυχίες για την δραχμή

tags :
Έμμεσα διαφωνεί η ΑΔΜΗΕ με την κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση...και οι ανησυχίες για την δραχμή

Αν δεν πετύχει τους στόχους του το τρίτο μνημόνιο θα αυξηθεί ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ
Δεν είναι και τόσο σίγουρη η Διοίκηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, αναφορικά με το κατά πόσο η χώρα «γυρίζει σελίδα» όπως υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη.
Όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης, το τρίτο μνημόνιο δεν είναι σίγουρο ότι οδηγεί σε βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, υποστηρίζει η διοίκηση ότι μπορεί να αναβιώσουν σενάρια επιστροφής στη δραχμή.
Σημειώνεται πως σχεδόν καθημερινές είναι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, για οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια σε λίγους μήνες.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις πρώτου εξαμήνου της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών «η υλοποίηση του Τρίτου Προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να εγγυηθεί την προσδοκώμενη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε εδραιωμένη τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.
Επιπροσθέτως, τυχόν παράταση της ύφεσης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πολιτικής αστάθειας, καθώς και σε αναβίωση του κινδύνου για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Ο σκοπός του Τρίτου Προγράμματος είναι να καλύψει τις εξωτερικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι τα μέσα του 2018 και να ενθαρρύνει την επιστροφή της χώρας σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.
Περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα, τα οποία έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού τομέα, και θέτει στόχους που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και την επαναφορά της χώρας σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης.
Στην περίπτωση που το Τρίτο Πρόγραμμα δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή η Ελληνική Δημοκρατία και οι Θεσμοί αδυνατούν να συνεχίσουν να συμφωνούν ως προς μια βιώσιμη λύση για το χρέος και μια βιώσιμη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας δεν θα είναι εφικτή.
Η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια και να αναβιώσει στους επενδυτές τον κίνδυνο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ.»

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης