Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η ΝΔ είναι υπέρ της επενδυτικής ανομίας - Η Eldorado δεν διστάζει να κάνει πολιτικό παιχνίδι

Σκουρλέτης: Η ΝΔ είναι υπέρ της επενδυτικής ανομίας - Η Eldorado δεν διστάζει να κάνει πολιτικό παιχνίδι
Η παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα λειτουργεί τελικώς σε βάρος της χώρας μας, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης
«Όλα δείχνουν πως περνάμε από την περίοδο της απoεπένδυσης σε μια νέα περίοδο παραγωγικών επενδύσεων.
Η περίπτωση της Eldorado είναι μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση, με τα δικά της χαρακτηριστικά», τονίζει σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα Real news ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
Κληθείς να σχολιάσει τις κυβερνητικές αιχμές για «συνεννόηση» της Eldorado με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός αναφέρει ότι «η εταιρεία, όχι για πρώτη φορά, θέλοντας να επιβάλει τους όρους της, δεν διστάζει να κάνει πολιτικό παιχνίδι και να συμπεριφέρεται με υποτίμηση απέναντι στη χώρα μας.
Ίσως έτσι να την είχαν μάθει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το κόμμα της Ν.Δ. δεν είναι υπέρ των επενδύσεων γενικά, αλλά υπέρ της επενδυτικής ανομίας».
Εκτιμά ότι "η Ν.Δ. έχει βαθύνει στον δρόμο ενός αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με μεγάλη δόση ακροδεξιάς διχαστικής ρητορικής".
Υπογραμμίζει δε, πως «η παραβίαση των κανόνων και οι «διευκολύνσεις» προς ημέτερους ήταν μια πάγια πρακτική στα χρόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», υπενθυμίζοντας «τα «ξεχασμένα» πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβιάσεις στα συρτάρια του υπουργείου Περιβάλλοντος που ανακαλύψαμε στο πρόσφατο παρελθόν».
Περαιτέρω, επαναλαμβάνει ότι η παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα λειτουργεί τελικώς σε βάρος της χώρας μας, ενώ σημειώνει ότι «κάθε συζήτηση για νέα μέτρα ή βασίζεται σε νέες απαιτήσεις, εκτός όμως του συμφωνημένου προγράμματος ή προκύπτει λόγω της αστοχίας του ήδη εφαρμοζόμενου προγράμματος.
Νέες απαιτήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές».
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «εάν πάλι δεν πιαστούν οι στόχοι που έχουμε ήδη συμφωνήσει, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για την ορθότητα του μείγματος πολιτικής που ακολουθούμε.
Έχουμε κατορθώσει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και κινούμαστε με αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Αν υπάρξουν νέα μέτρα, φοβάμαι πως θα υπονομεύσουμε αυτό που έχουμε πετύχει».
Σημειώνει ότι «η  έξοδος από τα μνημόνια θα είναι αναμφισβήτητα ένα θετικό γεγονός και θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα» και συμπληρώνει πως αν  «η έξοδος συνδυαστεί με την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία τη οικονομίας, τότε θα μας δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευτούμε το μέγεθος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων».
Κληθείς να απαντήσει εάν μπροστά στον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει την ψυχή του, τονίζει χαρακτηριστικά «πολλές αλλαγές μπορεί να επισημάνει κάποιος για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε καμία περίπτωση πως έχει χάση την ψυχή του», ενώ σχετικά με το αν υπάρχουν υπουργοί που παίζουν «κατενάτσιο» στα συμφωνηθέντα με την τρόικα απαντά ότι «δεν υπάρχει τέτοια κατηγορία υπουργών, θεωρώ, δε, τελείως άστοχες αυτού του είδους τις δηλώσεις, καθώς δίνουν λαβές σε αλλότρια συμφέροντα και δυνάμεις να υποσκάπτουν την εικόνα της κυβέρνησης».
Υποστηρίζει δε, πως «μια σοβαρή και σε βάθος προσπάθεια χειραφέτησης από τον νεοφιλελευθερισμό και τη Ν.Δ., σε συνδυασμό με την απαλλαγή από τα πολιτικά πρόσωπα βαρίδια του παρελθόντος, θα άνοιγε τον δρόμο για την εκκίνηση ενός ειλικρινούς διαλόγου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την εγχώρια Σοσιαλδημοκρατία».
Για την απόφασή του για μετάθεση του χρόνου των δημοτικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2019 και αν είναι οριστική, σημειώνει ότι αυτή θα είναι η προσωπική του εισήγηση, στο πλαίσιο του νόμου για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αυτοδιοίκηση.
Αναφορικά με την πρωτοβουλία για το μεγάλο πρόβλημα των 70.000 και πλέον συμβασιούχων που είχε προαναγγείλει ανέφερε ότι «περίπου 70.000 είναι το σύνολο των συμβασιούχων κάθε κατηγορίας, εποχικών και μη, που απασχολούνται στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Δεν είπαμε ποτέ ότι η πρωτοβουλία που σκεφτόμαστε τους αφορά όλους.
Εμείς αναφερόμαστε σε ένα μέρος από αυτούς τους εργαζομένους που συγκεντρώνουν κάποια χαρακτηριστικά».
Για τους συμβασιούχους των δήμων, σημειώνει ότι «πέραν ολίγων εξαιρέσεων τα πράγματα κινούνται όπως τα είχαμε σχεδιάσει», προσθέτοντας ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που υπάρχει ακόμη πρόβλημα πληρωμής μετά την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου από το ΥΠΕΣ, αλλά και σε αυτές τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν.
«Η ρύθμιση που κάναμε στα τέλη του προηγούμενου Ιουλίου ήρθε να λύσει τον γόρδιο δεσμό των συμβασιούχων της καθαριότητας, προωθώντας νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης