Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητο στα 49,89 δολ. ανά βαρέλι το πετρέλαιο - Ισχυρή εβδομαδιαία άνοδος 5% για τον «μαύρο χρυσό»

Αμετάβλητο στα 49,89 δολ. ανά βαρέλι το πετρέλαιο - Ισχυρή εβδομαδιαία άνοδος 5% για τον «μαύρο χρυσό»
Σε εβδομαδιαία βάση, το αργό ενισχύθηκε κατά 5,1%, καταγράφοντας τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από τον Ιούλιο του 2017
Αμετάβλητο ολοκλήρωσε τη σημερινή (15/9/2017) συνεδρίαση το πετρέλαιο, όμως σημείωσε κέρδη άνω του 5% στο σύνολο της εβδομάδας, βρίσκοντας στήριξη στις υψηλότερες προσδοκίες για την παγκόσμια ζήτηση.
Επίσης, ώθηση στον «μαύρο χρυσό» προσέφεραν η βελτίωση στη συμμόρφωση των παραγωγών πετρελαίου με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή, αλλά και η ανάκαμψη μετά τον τυφώνα Harvey στη δραστηριότητα διύλισης των ΗΠΑ, η οποία πιθανότατα θα βοηθήσει στη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν αμετάβλητα στα 49,89 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Σε εβδομαδιαία βάση, το αργό ενισχύθηκε κατά 5,1%, καταγράφοντας τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από τον Ιούλιο του 2017, εν μέσω των προσδοκιών ότι
η υψηλότερη ζήτηση πετρελαίου θα συμβάλει στη μείωση της υπερ-προσφοράς.
Την ίδια ώρα, το Brent παρέμεινε κοντά στα υψηλά 5 μηνών, διαπραγματευόμενο γύρω στα 55,6 δολ. ανά βαρέλι.
Το πετρέλαιο ενισχύθηκε κατά τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, καθώς η παγκόσμια ζήτηση σταδιακά αυξάνεται, ενώ την ίδια στιγμή οι χώρες του ΟΠΕΚ συμμορφώνονται όλο και περισσότερο με τις περικοπές που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι νέες εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο δεν θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό το πετρέλαιο, το οποίο ευνοείται από τις συνθήκες που επικρατούν στην ενεργειακή αγορά, ακολουθώντας μία σταδιακά ανοδική πορεία.
Το αργό αντέδρασε υποτονικά στα σημερινά στοιχεία της Baker Hughes για τις πλατφόρμες εξόρυξης, που σημείωσαν μείωση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, εξέλιξη που θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7, στις 749 την εβδομάδα έως σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2017, από 756 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης