Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook διαβεβαιώνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων πως δεν θα κατασκευάζει οχήματα

Το Facebook διαβεβαιώνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων πως δεν θα κατασκευάζει οχήματα
Είμαστε η μόνη εταιρεία στη Silicon Valley που δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητο
Το Facebook δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην έρευνα και την ανάπτυξη και την παραγωγή αυτοκινήτου, όπως έκανε γνωστό η επικεφαλής λειτουργίας της εταιρείας Sheryl Sandberg.
"Έρχομαι με πολύ καλά νέα.
Είμαστε η μόνη εταιρεία στη Silicon Valley που δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητο", δήλωσε η Sandberg κατά την τελετή έναρξης της έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.
Το Facebook χορηγεί ένα "νέο κόσμο κίνησης" στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που φέρνει μαζί κατασκευαστές αυτοκινήτων, τεχνολογικές εταιρείες και νεοφυείς εταιρείες σε τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η επίσκεψη της Sandberg στη Γερμανία έρχεται αφού το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε νόμο τον Ιούνιο του 2017, για να εισαγάγει πρόστιμα ύψους έως και 50 εκατ. ευρώ για τα δίκτυα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, εάν δεν καταργήσουν αμέσως τις αναρτήσεις με επιθετικό περιεχόμενο. .
Την Τετάρτη - όταν η Sandberg παρευρέθηκε σε συνέδριο μάρκετινγκ στη Γερμανία - το Facebook καθιέρωσε αυστηρότερους κανόνες, σχετικά με το ποιος μπορεί να κερδίσει χρήματα από τη διαφήμιση στο δίκτυό του, για να δυσκολέψει τους δημιουργούς ψεύτικων ειδήσεων και εντυπωσιακών τίτλων να κερδίζουν.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας προς τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, στις χώρες στις οποίες εργαζόμαστε όπως η Γερμανία,», δήλωσε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 η Sandberg.
Η Sandberg ανακοίνωσε ότι το Facebook θα συμμετάσχει σε ένα τεστ με την κυκλοφορία στο Μόναχο, με κατασκευαστές αυτοκινήτων και νεοφυείς εταιρείες και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει επίσης ένα νέο πανεπιστήμιο στο Βερολίνο,που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων.
Το Facebook, το οποίο έχει περίπου 30 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στη Γερμανία από τους 80 εκατομμύρια κατοίκους, έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδε,ς σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης