Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Μια ανεξάρτητη Καταλονία θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ

Juncker: Μια ανεξάρτητη Καταλονία θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ
Η Καταλονία δεν θα είναι σε θέση να αποτελεί κράτος-μέλος της ΕΕ την επομένη του δημοψηφίσματος, δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν
Μια ανεξάρτητη Καταλονία θα πρέπει να υποβάλει αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (14/9/2017) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, προσθέτοντας ότι μια τέτοια πολιτική θα ισχύει για κάθε νέο κράτος.
Το κοινοβούλιο της Καταλονίας έχει προετοιμάσει το έδαφος για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από τη Μαδρίτη την 1η Οκτωβρίου 2017, ενώ το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας έχει αναστείλει την ψηφοφορία.
Οι δικαστές εξετάζουν τώρα κατά πόσον η νομοθεσία παραβιάζει το ισπανικό σύνταγμα.
«Αν υπήρχε μια ψήφος “ναι” υπέρ της καταλανικής ανεξαρτησίας, τότε θα τηρούσαμε αυτή την στάση.
Ωστόσο, η Καταλονία δεν θα είναι σε θέση να αποτελεί κράτος-μέλος της ΕΕ την επομένη του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν στο YouTube.
Αντηχώντας την στάση του προκάτοχού του, Jose Manuel Barroso, ο Juncker δήλωσε ότι κάθε πρόσφατα ανεξάρτητο κράτος πρέπει να ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ με όλους τους υποψηφίους, αναφέροντας τη Σκωτία και, για πλάκα, την πατρίδα του, το Λουξεμβούργο.
«Αν το βόρειο Λουξεμβούργο επρόκειτο να διαχωριστεί από το νότιο, θα ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες», δήλωσε ο Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης