Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 400.000 σε διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα στη Γαλλία

Πάνω από 400.000 σε διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα στη Γαλλία
Στο Παρίσι η αστυνομία υπολογίζει ότι ο αριθμός των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους ανέρχεται σε 24.000
Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 στους δρόμους της Γαλλίας, για να διαδηλώσουν κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, ανέφερε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT, Philippe Martinez, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1, όπως επικαλείται το Reuters.
Στο Παρίσι, ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε τουλάχιστον 60.000, σύμφωνα με τον ίδιο.
Από την έναρξη της διαδήλωσης στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Martinez είχε κρίνει ότι πρόκειται για μια «πρεμιέρα (κινητοποιήσεων) που θα στεφθεί με επιτυχία».
«Στο πλαίσιο μιας πρεμιέρας, είναι μια καλή πρεμιέρα» επισήμανε μιλώντας στο Europe 1.
«Δεδομένων όσων μου μετέφεραν από το τηλέφωνο, ήταν μια δυναμικού χαρακτήρα κινητοποίηση, με διαδηλωτές που προέρχονταν από διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις» εξήγησε ο ίδιος, αναφερόμενος στα μέλη των ενώσεων FO και CDFT που βρίσκονταν μεταξύ των διαδηλωτών, αν και το συνδικάτο τους δεν απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στις πορείες.
Στο Παρίσι η αστυνομία υπολογίζει ότι ο αριθμός των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους ανέρχεται σε 24.000.
«Η αστυνομία είχε κάνει προβλέψεις για 10.000 διαδηλωτές, το κάνουν όπως οι μετεωρολόγοι, προβλέπουν προτού γίνουν οι διαδηλώσεις» σημείωσε σε ειρωνικό τόνο ο Martinez.
Η CGT εξήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για τις 21 Σεπτεμβρίου 2017, την παραμονή της παρουσίασης των διατάξεων της μεταρρύθμισης στο υπουργικό συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης